Unul din scopurile insultei “pensii nesimtite” incepe sa iasa la iveala: Intimidarea si incalcarea legii. Sociologul Marius Pieleanu, contravenient si agent de influenta al contravenientilor

Sâmbătă după-amiază, sociologul Marius Pieleanu a savarsit o contraventie la legea circulatiei rutiere, pe DN1, pentru care a fost amendat de politie. Ofuscat din cale afara de amenda primita pentru exces de viteza, sociologul, care cel putin teoretic se prezuma ca este un aparator al ordinii sociale si al legii, le-a strigat “pensii nesimtite” politistilor care isi faceau datoria. Cu siguranta ca Pieleanu nu ar fi in stare sa stea in uniforma in post pe o zi asa caniculara, cand oamenii mor sau cad pe strada de caldura. Dar politistul trebuie sa o faca, ca asta ii este meseria.

Nemaivorbind de misiunile de ordine publica, paza sau securitatea transporturilor feroviare, care il expun pe politist agresiunilor fizice, cum s-a intamplat cu o saptamana in urma cu politistul care a fost omorat cu zeci de lovituri de cutit pe peronul Garii Burdujeni din municipiul Suceava. Dar politistul trebuie sa o faca, ca asta ii este meseria. Sociologul Pieleanu si-a justificat cu tupeu contraventia, printr-un asa zis “mecanism de compensare”, devenind volens nolens un fel de agent de influenta al contravenientilor. Mai mult, a incercat sa fuga de raspundere aratand cu degetul spre altii. Ca persoana publica responsabila, care se pretinde analist al fenomenelor sociale, Pieleanu ar trebui sa recunoasca ca s-a implicat intr-un fenomen de anomie pentru care ar trebui sa-si ceara scuze politiei.

“Curajosul” Pieleanu si “om al cetatii” a explicat, în exclusivitate pentru DC News, ce s-a întâmplat. Marius Pieleanu a fost amendat de poliţişti, sâmbătă după-amiază, pentru viteză excesivă. Mai exact, între Sinaia şi Predeal, a parcurs un drum de 20 km într-o oră şi jumătate. Apoi, „între Predeal şi Braşov, nu mai era aglomeraţie”, a explicat sociologul, şi „eşti tentat să mergi mai repede”. „Poliţia avea ascuns un radar, cum face ea. Nu aveam decât 70 la oră”. Acesta a fost oprit şi amendat. „Este un mecanism compensatoriu, după ce stai o oră şi jumătate bară la bară şi mergi cu viteza melcului. Nu aveam ca Huidu 70 de km în plus, nu mergeam cu 120 la oră. Însă recunosc că viteza limită era 50. Din punct de vedere legal, este corect, dar e un exces de zel ca poliţia să pândească imediat după un ambuteiaj. În loc să acţioneze pentru fluidizarea traficului, stau la pândă. Le-am şi zis că încearcă astfel să justifice pensiile nesimţite”, a spus Marius Pieleanu.

https://www.dcnews.ro/marius-pieleanu-incident-cu-politia-incearca-sa-justifice_553234.html

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: