Stop, fake news: Politicile populare si suverane nu sunt „populiste”, „autoritariste” sau „fasciste”!

 

Gresim de multe ori trecand cu usurinta peste unele afirmatii geopolitice occidentale, fara a sesiza ca sunt articulate in adevarate doctrine ale expansiunii si colonizarii. Le calificam en passant ca “propaganda”, fara a incerca sa le intelegem.

Cand nu detectam nocivitatea ideilor geopolitice colonizatoare, care tintesc populatii si teritorii straine, aflate la mari distante de metropolele occidentale, denuntarea si contracararea sunt zero. Altfel, prima reactie ar trebui sa fie stop!, fake news!  

Hans Klemm, diplomat american cu conectivitati democrate si republicane ca ambasador a doi presedinti, a transmis cateva idei false, prin logica absurda, de escalada si panica, de la Festivalul de Film si Istorii Rasnov.

Ceva in genul daca soarele se va stinge sau gravitatia se va opri, lumea va ingheta sau va cadea de pe pamant. Numai ca efectele in astfel de cazuri, probabil peste miliarde de ani, nu vor suferi de partialitatea politica interesata a lui Klemm, ci vor fi totale.

“Populismul”, constructul geopolitico-ideologic cu care se incearca sa se dea de gard politicile populare, pentru ca acestea sa fie zadarnicite, “ar putea duce la regimuri autoritare”, potrivit lui Klemm. “Populismul poate folosi mijloacele democratiei pentru a submina democratia. Cele mai rele exemple sunt Republica de la Weimar si Hitler. Alt exemplu, din zilele noastre, este Venezuela”, a mai afirmat ambasadorul american.

Asadar, pe continentul mama al democratiei, ambasadorul SUA in Romania crede ca ceea ce este popular este populist si ceea ce este suveran este autoritar, pana la fascist. El ignora ca integrarea europeana de secol XXI este, inainte de a fi o piata comuna, un sistem de valori. Ca aceste valori sunt integrate in politici, institutii si interstitiumul social, in scopuri garante pentru demnitatea umana si un trai decent.

De ce aceste defaimari ale politicilor populare si suverane? Fara indoiala, ambasadorul american Hans Klemm incearca o spalare pe creier a romanilor. O obtinere a unei tabula rasa pe care Ambasada SUA sa ruleze o programare neurolingvistica, favorabila intereselor americane si potrivnica celor romanesti.  

Klemm se joaca cu conceptele de popular si autoritate, adaugandu-le calomnioasele si spaimoasele sufixe de “isme”. Dar un guvern care nu este popular nu serveste interesele poporului. Iar cand autoritatea cu care guvernul a fost investit nu este functionala, fiind gripata de teama, sugerata, de a nu transforma uzul in abuz, nici politicile populare nu au sanse.

Rolul de bete in roate, de blocare a politicilor populare si a autoritatii guvernamentale nationale in infaptuirea acestora il au contraideile sulfuroase de “populism” si “autoritarism”. Acestea sunt emanate de agentii doctrinelor colonizatoare ale corporatiilor multinationale.  

Din pacate, in capcana geoideologiei psihotice a “populismului” si “autoritarismului”, care provoaca confuzii in privinta necesitatii politicilor populare si legitimitatii autoritatii guvernamentale, a cazut si un numar redus de romani, colaborationisti ai corporatiilor multinationale colonizatoare, din cate observam din fenomenul “#Rezist”, care din cand in cand inunda pietele si strazile.

De altfel, unor astfel de loaze topaitoare si vocale, care “pun frana tendintelor autoritare”, Klemm le-a si oferit cateva margele sub forma de laude, pentru “demonstratiile incredibil de mari si de pasnice in sprijinul democratiei” (prilejuite de Ordonanta 13). Asa cum acelasi “mecanism” de recompensare si instrumentalizare il folosise ceva mai inainte si George Soros, pentru demonstrantii de la Budapesta, care ii sustineau reteaua de influenta geopolitica (ONG-uri, CEU etc).

Politicile populare sunt cele care se preocupa de conditiile de munca si de viata ale poporului, de locuri de munca, educatie, sanatate, locuinte, salarii, pensii, securitate, mediu, iar lista este mereu deschisa. Aceste politici au nevoie de resurse, care se obtin din zonele de investitii si de fiscalitate.

Cand clasica balanta dintre nevoi si resurse se dezechilibreaza, nu pentru ca nu am fi suficient de bogati in resurse, ci pentru ca nu dispunem de ele in mod suveran sau pentru ca ne este subtilizata partea din profit care ne este datorata de pe urma utilizarii resurselor nationale de catre multinationale, niciun partid si niciun guvern nu-si mai poate indeplini programul economic si social, cu care a castigat increderea, sustinerea si mandatul alegatorilor. Aici este cheia jocului geopolitic colonizator: cand ne lasam spoliati, si inevitabil o ducem rau, suntem “democrati” si “anticoruptia” duduie. Cand vrem tara inapoi, guvernare populara si respingem ingerintele pe suveranitate, suntem “populisti”, “autoritari”, chiar “fascisti”.

http://revista22online.ro/70264805/ambasadorul-hans-klemm-populismul-are-o-componenta-care-poate-duce-la-regimuri-autoritare.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: