Kenya: Londra l-a felicitat pe Kenyatta, reales presedinte, grabindu-se sa legitimize “mascarada”, potrivit opozitiei, si crimele electorale, din tara natala a lui Obama

In Kenya, tara natala a lui Barack Obama, in care terorismul a facut multe victime in randurile populatiei majoritar crestine, dar si ale albilor, cum a fost cazul atacului din mallul Westgate din Nairobi, castigator al alegerilor generale, din 8 august, a fost declarat tot presedintele Uhuru Kenyatta, prieten la toarta cu fostul presedinte afroamerican al SUA.

Imediat după oficializarea rezultatului, în mai multe orașe au izbucnit proteste violente, soldate cu uciderea a cel putin 11 persoane, printre care un copil de noua ani, de catre oamenii lui Uhuru Kennyatta. Opoziția kenyană refuză să recunoască victoria lui Kenyatta în fața puternicului si popularului sau candidat, Raila Odinga. ”Nu ne vom lăsa intimidați, nu vom renunța”, a declarat sâmbătă Johnson Muthama, unul dintre liderii coaliției partidelor de opoziția Nasa.

Marea Britanie, aliata speciala a SUA, s-a grabit sa-l felicite “calduros” pe Uhuru Kenyatta, implicit sa-l legitimize, pentru realegerea în funcția de președinte, pe care, intr-un limbaj diplomatic de lemn, a caracterizat-o ca “zi istorica pentru Kenya”, intr-o declaratie a ministrului britanic de externe, Boris Johnson, difuzata sambata.

Ca o ciudatenie, este printre putinele cazuri cand un guvern al Marii Britanii nu sustine opozitia si nu condamna asasinatele din randurile sustinatorilor acesteia. Si ONG-urile evreo-anglo-americane, care mananca paine de pe urma monitorizarilor si condamnarilor incalcarilor drepturilor omului, au tacut malc de aceasta data. Inexplicabila este si tacerea lui Barack Hussein, foarte vocal in materie cand e vorba de altii, care ar fi putut sa dea o lectie de „democratie” tarii sale natale si a tatalui sau. Daca nu a facut-o, probabil e din cauza ca e vorba de prietenul sau, Uhuru, cu care la ultima vizita la Nairobi a petrecut si dansat Lipala.   

Desi de vineri seara, confruntărilor între manifestanți și poliție s-au tinut lant în vestul țării și în cartierele sărace din Nairobi, fiefuri ale opoziției kenyene. Cum nici kenyenii, sau mai ales ei, nu scapa de amestecul ambasadei americane, Robert Godec, ambasadorul SUA la Nairobi, probabil tot de pe vremea lui Obama, a dat publicității un comunicat în care arăta că “în caz de litigii sau dezacorduri, constituția Kenyei este foarte clară privind modul de soluționare.”

https://www.agerpres.ro/externe/2017/08/13/kenya-londra-l-a-felicitat-pe-uhuru-kenyatta-pentru-realegerea-in-functia-de-presedinte-12-26-11

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: