Poporului istoric american i se pregateste ceva: Scenariul “Charlottesville” se repeta la Boston 

Un banc politic, care circula samizdat printre americani, reproduce foarte veridic absurditatea din 2009, devenita un cosmar si o insulta pentru identitatea poporului istoric. “- Bunicule, ii spune nepotul, de azi avem un presedinte negru.” “- Nu se poate, cum sa aiba americanii un presedinte negru?!”. “- Dar, bunicule, a anuntat la televizor.” “- Daca nu scrie si in ziar, a fost o gluma.” Nepotul se duce dupa un ziar si-i arata bunicului ca in el scrie acelasi lucru, ca SUA au un presedinte negru. “M-da, zice bunicul ganditor, tare mandru trebuie sa fie stapanul lui.”   

Obama s-a intors din concediul prelungit, dupa plecarea de la Casa Alba, si isi continua treaba, inceputa ca presedinte al SUA. I s-a pus la dispozitie un palat de 761 de metri patrati, in valoare de peste 8 milioane de dolari, intr-o zona exclusivista din Washington, ca un loc de taina si de strategii politice din umbra. Obama este perceput si supranumit ca “Omul din spatele Casei Albe”. I s-a construit si un centru prezidential, Barack Obama Presidential Center, pe 200 de hectare, in orasul lui Al Capone, Chicago, aducator de miliarde de dolari, dupa modelele Bush si Clinton, care le hranesc memoria si prosperitatea. Un cult fara limite al personalitatii si arogantei liderilor imperialisti americani, cu puternic iz colonizator. Printr-un contrast biciuitor, fostul presedinte comunist cubanez Fidel Castro, care a redat libertatea si demnitatea poporului Cubei, a interzis prin lege ca dupa moarte sa-i fie dedicate simboluri de cult al memoriei politice (monumente, denumiri de strazi, de centre politice etc.).

Obama a fost bine infipt si cu un rol fara echivoc in politica SUA. Muzeul africanilor si daramarea statuii generalului Lee sunt deja doua succese deschizatoare de drum. Scenariile de tip “Charlottesville”, de victimizare a negrilor si culpabilizare a albilor ameninta sa se multiplice. Tinta cea mai probabila este falsificarea istoriei SUA si subjugarea poporului istoric american, printr-un hold-up rasist asupra statului american. Culmea ilegitimitatii si cinismului acestui hold-up rasist asupra statului american este ca fondarea SUA si maretia sa culturala si civilizationala s-au datorat poporului istoric american. O perspectiva bananiera, data de imigratia bananiera, care va atrage inevitabil dupa sine fuga creierelor din SUA si ocolirea acestora de catre imigratia meritocratica, va insemna intrarea obiectiva intr-un ciclu de cadere libera. Greselile politice care se fac acum de catre maniacii puterii (Steve Bannon), cu Trump inainte si Obama in umbra, sunt grave si fara viitor. Pe vremuri, imparatii romani care aduceau teroarea si declinul erau declarati dusmani ai Romei…

O poza cu un politist negru care pazeste albii protestatari de la Charlottesville a devenit emblematica. Ea vorbeste mai bine decat o mie de cuvinte despre noua natura sau tendinta minoritara, de discriminare agresiva a populatiei majoritare istorice, din relatiile de putere din SUA, de tip autoritate-supunere. Este o manipulare politica, care foloseste forta statului pentru suprapunerea peste poporul istoric a unei grupari de imigranti, ale carei varfuri au ajuns in fruntea administratiei americane. La o saptamana de la manifestatia de la Charlottesville, etichetata ca fiind a albilor, neonazistilor si kukluxklan-istilor, unde o tânără femeie a fost ucisă, fiind lovită de o mașină condusă de un adept al “supremației albilor”, scenariul se reia la Boston. Intrebarea este de ce autoritatile americane au permis evenimentul cu nuante teroriste de la Charlottesville, care iese din cadrele constitutionale democratice si este condamnat de legeile penale, si reluarea lui la Boston?

Scopul autorizarii evenimentului de la Boston, aflam de la autoritati, a fost “de a proteja libertatea de expresie a manifestanților.” Chiar asa? Violenta civila care terorizeaza societatea americana, despre care autoritatile se feresc sa spuna ca este terorista, a ajuns atat de obisnuita incat viata nu mai este pretuita, iar uciderea unui om a devenit ceva banal? Nu mai sunt SUA un stat democrat? Cel mai probabil, evenimentele de acest gen fac parte dintr-un plan politic si au un rol cauzal, pentru “ceva” ce se intentioneaza sa se faca, intr-un final, cand se va atinge o masa critica emotionala. Ramane sa vedem acel “ceva”, despre care se poate anticipa ca va fi discutabil, cum se intampla in situatii lucrate emotional. Ar putea fi chiar o lovitura data drepturile civile ale albilor, judecand dupa obstinatia cu care se peroreaza despre “suprematia albilor”. Un indiciu pentru acel “ceva” care se pregateste si ar putea sa devina fapt, se afla in declaratia primarului Bostonului, Martin Walsh, referitoare la “albi”: „Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunității evreiești, a comunității afro-americane și la adresa multor altor comunități, iar eu nu îi vreau aici. Voi fi foarte clar: nu îi vreau aici. Dacă aș fi putut să nu le dau autorizația, aș fi făcut-o”. In final, o problema de inteligenta, cine o va dezlega ar merita Premiul Nobel. Cum de este posibil ca Barack Obama, a carui statuie se lustruieste de zor in evenimente de tip Charlottesville, sa fie pus pe acelasi soclu cu Martin Luther King, o personalitate militanta istorica pentru drepturi civice, cand Obama a fost primul presedinte afroamerican al SUA, deci s-a bucurat de cel mai inalt drept civil din parte “suprematiei albe”? 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: