Diplomatia deschisa este directa si alternativa: Dupa intalnirea adjunctilor de Externe rus si american la Washington, urmatoarea lor comunicare se muta in Finlanda, la Helsinki  

Fara indoiala ca pentru a fi total deschisa si completa, diplomatia contactelor ruso-americane trebuie sa fie directa si sa alterneze in capitalele celor doua tari, la Moscova si Washington, dupa modelul tur – retur din sport.

Vizita in aprilie la Moscova a secretarului de stat american, Rex Tillerson, si in mai la Washington a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, s-a inscris perfect in aceasta logica a diplomatiei bilaterale simetrice.

Cu prilejul vizitei lui Tillerson la Moscova, a fost stabilit un canal de comunicare diplomatica bilaterala prin intermediul intalnirilor alternative dintre ministrul adjunct de Externe rus Serghei Riabkov si subsecretarul de stat american Thomas Shannon.

Primul episod de functionare al canalului Riabkov-Shannon a avut loc la Wahington, pe 17 iulie, prin intalnirea celor doi diplomati. Urmatorul moment era asteptat la Moscova, insa el va avea loc in Finlanda, la Helsinki, pe 11 si 12 septembrie.

Explicatia pentru evitarea returului diplomatic la Moscova si mutarea lui la Helsinki se afla cel mai probabil in represaliile reciproce, incepute de Barack Obama, pe linia expulzarilor de diplomati rusi si americani din SUA si Rusia.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: