Exclusivism: Manualele nu conteaza. Doar profesorul

 

Foto: Daniel Funeriu – Facebook

Ma surprinde abordarea educationala exclusiva, in dauna celei integrale, a fostului ministru (PDL) al Educatiei Daniel Funeriu. Cu atat mai mult cu cat omul social nu este o substanta in eprubeta. Nu ironizez profesia de chimist stralucit a fostului diriguitor, dar efervescenta educationala a copiilor se obtine prin interactiunea acestora cu dascalii si manualele.

Nici macar nu este nevoie sa redemonstram tarele exclusivismului. Ar fi ca pretentia inutila de a redescoperi apa calda. Daniel Funeriu sustine intr-un interviu HotNews ca “tema manualelor (…) este falsa si ca doar profesorul este cel care face diferenta in actul predarii”. Pardon!, orice concept educational care ia in deradere manualele (cartile) scolare, este lacunar si, deci, nu are cum sa fie maxim productiv. Un astfel de exclusivism in sistemul de invatamant este ca mersul cu frana pusa.

Parerea mea este ca profesorul si manualul sunt doua chestiuni legate, care nu pot fi separate decat cu prejudicii pentru elevi. Punerea celor doua resurse in formate competitive la dispozitia elevilor este adaugatoare de valoare, in beneficiul lor educational. La clasa profesorul este manualul, acasa manualul este profesorul.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21994078-interviu-daniel-funeriu-toata-discutia-despre-manuale-din-romania-este-aberanta-consumam-inutil-resurse-focalizandu-calitatea-manualelor-loc-focalizam-calitatea-profesorilor.htm

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: