Escaladarea razboiului economic anti – nord – coreean: Imoralitatea sanctiunilor existentiale. Spectrul crimei de genocid prin infometare  

Gradul de decenta umanitara si civilizationala se masoara nu numai prin indicatori materiali, ci si prin masura in care imoralul este si ilegal. Dreptul in esenta sa originara este un act moral. Cand insa imoralul si ilegalul dorm in acelasi pat cu politica, dreptul in esenta sa ultima isi pierde motivatia si caracteristica originare.

Proiectul SUA de rezolutie ONU privind noile sanctiuni economice impotriva Coreei de Nord este imoral. Daca la sanctiunile impuse doar cu o saptamana in urma la cererea SUA, care au vizat exporturile de minereu de fier si carbune si produsele piscicole nord – coreene, se vor adauga, luni, un embargo „progresiv” la petrolul destinat Phenianului si o interdicție pentru statele membre ale ONU de a importa textile nord-coreene, efectele cumulate vor fi de infometare a poporului nord – coreean.

Aceste sanctiuni sunt o agresiune economica deschisa, la fel de condamnabila ca o agresiune militara. Mai grav, ele sunt o josnica agresiune existentiala, care loveste in fibra unui popor. Escaladarea nemiloasa de catre SUA a razboiului economic anti – nord – coreean este susceptibila de crima de genocid prin infometare. Genocidul este cea mai grava crima din dreptul international. Sanctiunile existentiale sunt cele care pun in pericol existenta unui popor. Ele echivaleaza cu o pierdere a simtului masurii, a echilibrului, care niciodata nu aduce nimic bun pentru nimeni. Folosirea intentionata de catre SUA a relatiei capitaliste marfa – bani pentru privarea de hrana a populatiei Coreei de Nord tinteste drepturile omului.

Poporul nord – coreean, mandru si liber, nu va inceta sa-si apere libertatea si suveranitatea, prin orice actiuni. Imaginea dezastrului pe care presedintii americani Bush jr. si Obama l-au provocat in lumea islamica araba este extrem de vie si de sangeroasa, pentru intreaga Lume. Pentru nord – coreeni, este o lectie avertisment, politica si militara. Numai unitatea politica si sociala de nezdruncinat si armele cele mai puternice sunt apte de o aparare preventiva, impotriva dezastrelor de genul celor pe care le-au provocat razboaiele preventive americane, in istoria recenta a Lumii.

Prin autodotarea arsenalului militar cu bombe H si A si cu vectori de proiectie globala, Coreea de Nord a dobandit o relevanta nucleara de neignorat, devenind de facto membra a clubului nuclear. Phenianul a avertizat Washingtonul, luni, ca va raspunde sanctiunilor existentiale, daca acesta va pune in aplicare o noua rezolutie, pe care o numeste “ilegala”. In fata amenintarii noului chip al unilateralismului razboiului “preventiv” – sanctiunile existentiale -, Coreea de Nord a declarat ca este „pregătită și dispusă să folosească orice formă de mijloace ultime”, care le-ar putea provoca “gangsterilor” americani „cea mai mare durere și suferință” din întreaga lor istorie.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: