“Imitatie” creativa: Semnalul lui Macron

Macron promulga in direct doua legi. Foto: Captura YouTube

Dupa revolutia echilibrarii politicii, prin distantarea acesteia de schisma dintre stanga si dreapta si apropierea de o pozitie de centru, tanarul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, care este asimilat in mentalul colectiv francez cu Ludovic al XIV-lea al Frantei, supranumit Regele Soare (Le Roi Soleil) sau Ludovic cel Mare (Louis Le Grand), a dat semnalul unei noi revolutii, de moralizare a politicii.

Emmanuel Macron a promulgat legile moralizarii vietii publice, vineri, la Palatul Elysee, in direct, in fata camerelor de luat vederi, un fapt fara precedent in Franta. Aparent, presedintele Frantei l-ar fi imitat pe presedintele SUA, Donald Trump, care semneaza decretele prezidentiale in cadrul unor transmisii publice directe de televiziune, din Biroul Oval. In realitate, a fost vorba de o “imitatie” creativa si de o proba de inteligenta politica.

Practic, preluarea stilului Trump de mediatizare in timp real, sub reflectoare, a momentului in care semnaturile prezidentiale se pun pe documente oficiale, a fost subsidiara in raport cu mesajul lui Macron. Folosindu-se de statura media care aduce cea mai rapida si mai larga vizibilitate politica, Macron si-a transmis mesajul de “reinnoire a politicii” si de “moralizare a vietii publice” in toate directiile, inclusiv catre cea care are cea mai mare nevoie si unde stie ca va ajunge. Campaniile electorale si viata politica de tip gangsteresc, de haita praduitoare, cu clanuri familiale si minoritare care sufoca majoritatea si societatea, au devenit dezgustatoare, intolerabile si de neurmat. Dupa revolutia echilibrarii politice, a doua revolutie este salubrizarea politicii.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-22004852-video-emmanuel-macron-promulga-direct-legile-moralizarii-vietii-publice-dupa-scenariu-donald-trump-fara-precedent-franta.htm

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: