ONU si dinamica readaptarii legislative: Condamnarea migratiei si azilului provocate in scopuri geopolitice

Cadrul general privind azilantii, refugiatii si imigrantii – Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (1948) si Convenția ONU privind Refugiații (1951) -, a fost adoptat la scurt timp dupa al doilea razboi mondial. Lumea, de buna credinta si satula de razboaie, nu s-a gandit nicio clipa, atunci, ca neobosita, inventiva si speculanta geopolitica avea sa nascoceasca “razboiul preventiv”, care nu-si asuma nicio responsabilitate pentru consecintele care aveau sa dea peste cap aceste reglementari.

Marea nenorocire este ca readaptarea cadrului legislativ, care ar trebui sa tina cont de noile conditii si provocari, a ramas mult in urma lor, ceea ce da camp liber refugierii si imigratiei declansate in scopuri geopolitice.

Practic, “razboaiele preventive” au rasturnat raportul dintre particular si general in materie de azilanti, refugiati si imigranti. Ceea ce se gandise a fi niste reglementari pentru situatii deosebite si rare aveau sa fie excedate, lucru care se intampla si in prezent si ameninta sa aiba loc si in viitor daca nu vor fi luate masuri de corectare, de situatii care concureaza sa devina de masa si frecvente, generate de “razboaiele preventive”. Se poate spune ca in aceasta materie exceptia si regula si-au schimbat locurile.

Mai mult, simtind si speculand aceasta slabiciune normativa si de readaptare, gepolitica s-a simtit incurajata sa amplifice si sa se foloseasca cinic, in scopuri proprii, unilaterale, de fenomenele refugierii si imigratiei, pentru a presa si care efectiv preseaza in directia maririi campului geopolitic de expansiune.

Orientul Mijlociu si Africa de Nord, foste teatre active ale “razboaielor preventive” si, lucru ciudat, actuale teatre semiactive sau partial active ale unor “razboaie preventive” nerecunoscute si la scara de uzura, care corespunde unei metamorfozari de camuflare, sunt cele mai semnificative exemple pentru refugierea si imigratia de masa si neintrerupta, in scopuri geopolitice.

Dupa discursul extrem de belicos al lui Donald Trump la ONU, destul de necuviincios pentru locul in care s-a aflat si auditoriul caruia i s-a adresat, ca un strigat de Razboi in Casa Pacii, este posibil, posibilitate care nu tine de el, cum se incearca sa ni se creeze iluzia, ci de cei care-l imping de la spate, ca un nou incendiu geopolitic “preventiv” sa aprinda Peninsula Coreeana, cu consecinte geopolitice, de refugiere si imigratie in masa.

Seminte geopolitice ale refugierii si imigratiei au fost aruncate cel mai recent in Birmania, prin instigarea geopolitica la rebeliune a musulmanilor rohingya, care au atacat armata birmaneza. Pentru a scapa de represaliile pe care si le-au atras, rohingyasii au fugit in masa in Bangladeshul musulman si in India hindusa.

Cantaretii si trompetistii imigratiei si refugierii geopolitice au si sarit cu intonarea refrenului “drepturilor omului”, dar raspunsul pe care l-a dat ministrul indian de interne, Rajnath Singh, este un denunt politic international si un semnal de readaptare a cadrului legislativ international, pentru a scoate cele doua fenomene din captivitatea geopoliticii.

Singh a declarat, joi, ca musulmanii rohingya care au intrat în India din Myanmar nu sunt refugiați, ci imigranți ilegali, iar drepturile omului nu ar trebui folosite în mod greșit pentru a incuraja astfel de ilegalitati, care fac rau indienilor si Indiei. „Înainte de a ne gândi la drepturile omului pentru alții, trebuie să ne gândim la drepturile și bunăstarea cetățenilor nostri și să le protejăm”, a conchis oficialul indian.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/09/21/musulmanii-rohingya-din-india-sunt-imigranti-ilegali-nu-refugiati-afirma-ministrul-indian-de-interne-13-41-02

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: