Schulz l-ar putea acuza pe seful Casei Albe de amestec in scrutinul german: Trump urează cancelarului Merkel și Germaniei “alegeri încununate de succes”

 

Cu mai putin de 24 de ore inaintea deschiderii urnelor pentru alegerile parlamentare din Germania,  un turbion de nemultumiri si proteste agita, sambata, tabara cancelariabilului SPD, Martin Schulz: “Presedintele SUA s-a amestecat in alegerile din Germania!”.

Despre ce este vorba? Președintele american Donald Trump a sunat-o vineri pe cancelara Angela Merkel, cancelariabila CDU/CSU, pentru a transmite “succes” Germaniei la alegerile parlamentare de duminică. Stirea a fost aflata dintr-un comunicat al Casei Albe.

Sustinatorii lui Schulz au luat foc, pretinzand ca prin acest mesaj neuzual, inaintea alegerilor, cand susceptibilitatile si sensibilitatile sunt maxime, Trump a vrut sa-i influenteze pe alegatori in favoarea lui Merkel.

Cu toate animozitatile pasagere care au marcat relatia Trump-Merkel, presedintele SUA o prefera pe candidata conservatoare, comparativ cu candidatul progresist Schulz, un apropiat ideologic si politic al lui Obama.

Acuzatia de amestec al americanilor in alegerile germane ar veni la schimb cu acuzatiile de amestec al rusilor in alegerile americanilor. Iata, inca o proba a legii compensatiei sau conservarii: Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma!  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: