PNL impinge opozitia moldoveana in bratele partidismului transnational vest-european

Decaderea continua a noului Partid National Liberal (nPNL) in abisul impopularitatii isi are in mare parte explicatia in aderenta la politicile transnationale si neoliberale, intruchipate de Partidul Popular European (PPE). Pentru vechiul PNL, un partid istoric profund si consecvent din punct de vedere al valorilor nationale, aderenta noului PNL la miscarea transnationala este o abjurare si o tradare a spiritului national al liberalismului romanesc clasic, traditional.

Miscarea politica transnationala vest-europeana este o creatie a capitalului multinational, care serveste scopurilor supranationale si de expansiune ale Vestului spre Est. De fapt, multi anticipeaza ca aceasta metamorfozare si rupere de spiritul istoric al liberalismului romanesc va fi si cauza pentru care transnationalul PNL se va prabusi in haul istoriei.

Ingrijorator este insa si faptul ca transnationalul PNL incearca sa impinga in bratele transnationalismului si partidele de opozitie din Republica Moldova. Tentativa este stravezie pentru speranta noului PNL de a-si mari influenta peste Prut, prin sustinerea indepartarii opozitiei moldovene de valorile nationale si apropierea acesteia de cele transnationale. Ramane insa de vazut care va fi impactul transnationalismului opozitiei moldovene, daca aceasta il va adopta la incurajarea noului PNL, asupra idealului national al Reintregirii.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, apropierea celor trei partide de opoziție din Republica Moldova de valorile Partidului Popular European. El le-a indemnat la unitate pe respectivele formațiuni politice – Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„Partidul Național Liberal nu uită că este Partidul Marii Uniri”,  s-a tras Orban in poza cu Ideea Nationala a liberalismului istoric, angajandu-se ca partidul sau “va sprijini din ce în ce mai mult eforturile opoziției din Republica Moldova de a crea un stat democratic și prosper pentru că are o datorie sacră față de Basarabia, iar drumul Republicii Moldova de astăzi, către Europa, trece prin România.”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: