Memoria patriotismului: Generalul Iulian Vlad

Este datoria sacra a elitei politice si culturale sa cultive memoria patriotilor romani. Nu putem lasa in seama nimanui aceasta sarcina. Nimeni de aiurea nu ne poate da o lista cu acceptatii sau interzisii memoriei. Doar cei care traiesc 100% dupa legea noastra au dreptul de a-i adauga sau scadea poporului roman pe cei care au trecut in eternitate, dupa faptele lor. Printre cei adaugati istoriei neamului romanesc se numara si generalul patriot Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii fostului regim comunist, care a murit sambata, la 86 de ani.

Pentru a intelege patriotismul generalului Iulian Vlad din timpul Comunismului si al Revolutiei, trebuie plecat de la adevarul istoric potrivit caruia Comunismul nu a fost o creatie a elitei romanesti sau a poporului roman. Comunismul a fost o ideologie straina si un regim venetic urat de romani, care a fost impus prin forta armata de ocupatie. Conducatorii romani si autoritatile romane din vremea Comunismului au fost precum Irozii evrei si Sinedriile evreiesti din vremurile ocupatiei Romane. Si unii si altii asteptau doar momentul propice in care sa se scuture de regimul de dominatie straina.

Romanii nu au facut o revolutie comunista, ci una anticomunista. Asa se explica de ce generalul Iulian Vlad a trecut fara sovaire de partea poporului in timpul Revolutiei din decembrie 1989. Generalul Vlad a avut inteligenta profesionala si patriotismul de neclintit sa discearna ca sosise momentul intoarcerii ultimei file din istoria comunismului. Prin ordinele de fraternizare si de sustinere a revolutiei pe care le-a dat fortelor de securitate, Vlad a facut posibila si ireversibila abandonarea Comunismului. In acelasi timp, generalul Iulian Vlad a cuantificat cu luciditate pericolele grave care se teseau in umbra confuziei politice si mediatice de dupa vidul de putere si haosul care au urmat fugii Secretarului General Nicolae Ceausescu.  

Cel mai mare risc era de razboi civil, prin razboiul psihologic, informational si de diversiune prin care s-a incercat atragerea Armatei si Securitatii intr-un conflict armat, care ar fi putut duce la interventie straina si dezmembrarea tarii. Integritatea statalitatii si unitatea poporului sunt caracteristici fundamentale de care depind vitalitatea neamului romanesc si durabilitatea caminului sau national. Ca patriot profund devotat poporului, din randurile caruia s-a ridicat ca lider si militar, generalul Iulian Vlad a inteles cu toata fiinta sa de roman ca integritatea statalitatii si unitatea poporului roman sunt constante care transcend ideologiile, partidele si regimurile politice.

Cooperarea activa si deplina a sefului Securitatii cu Armata si  subordonarea sa neconditionata si totala noii puteri au impiedicat ca Romania sa devina scena unui urias masacru. Aidoma celui recent din Las Vegas, dar la o alta scara. Daca victimele criminalului care a tras duminica seara cu arma din camera sa de hotel asupra oamenilor aflati la un concert, in renumita statiune turistica din statul american Nevada, au fost de 59 de morti si 527 de raniti, mintea refuza sa priceapa ce s-ar fi intamplat daca generalul Iulian Vlad nu ar fi dat ordin fortelor de securitate sa nu traga in populatie, sa le fie retrase, incuiate si sigilate sutele sau poate miile de arme de foc.  

Cei care il urasc, il calomniaza si il acuza pe generalul patriot Iulian Vlad, contestandu-i binemeritatul drept la memorie, sunt urmasii celor responsabili de aducerea armata, ideologica si propagandistica a molimei comunismului in Romania. Ai celor care dupa ce i-au „fericit” pe rusi, i-au „fericit” si pe romani si pe ceilalti est-europeni. Nu vom cere, azi, niciunuia din acesti urmasi, care sunt purtatori pe stil nou ai vechii stirpe ideologice a instigarii si dezbinarii, aprobarea de a cinsti memoria patriotilor romani. Ei nu au nicio autoritate morala, memoria pe care poporul roman i-o pastreaza in suflet generalului Iulian Vlad fiindu-le inaccesibila. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe generalul patriot Iulian Vlad.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: