Un responsabil CIA sugereaza rationalitate bilaterala: Liderul Kim Jong-Un este o persoana “rationala”

Un responsabil al CIA, expert in probleme coreene, a declarat, miercuri, ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un este un om politic rațional, fapt de care Washingtonul trebuie să țină cont în relațiile sale cu Phenianul.

“Dincolo de fanfaronade (care trebuie recunoscut ca sunt de ambele parti, n.r.), Kim Jong-Un este o persoană rațională”, a subliniat Yong Suk Lee, asistent al directorului adjunct pentru Coreea de Nord în cadrul CIA.

Luciditatea afirmatiei oficialului CIA contrasteaza critic si neplacut pentru liderul de la Casa Alba, Donald Trump, si mai multi responsabili politici americani, care l-au calificat pe Kim Jong-Un drept “nebun” și irațional.

Urmarind parca paritatea in primejdioasa si stransa cursa a amenintarilor si defaimarilor, dezaprobata de comunitatea internationala, una din comparatiile foarte plastice la adresa celor doi lideri facand trimitre la mintile unor “copii de gradinita”, Kim l-a etichetat la randul sau pe Trump drept un “batran psihopat”.

Potrivit aceluiasi expert, Yong Suk Lee, pe care si originea numelui il arata ca fiind apropiat streotipurilor etnice si culturale coreene, Coreea de Nord este un regim care de obicei are o politică defensivă, având în vedere istoria sa și faptul că este înconjurată de mari puteri. Profilul si complexul de “natiune amenintata”, relevate de analistul CIA, indeamna la luarea in calcul a sensibilitatilor nord-coreene, iar intreaga analiza CIA, la bilateralizarea rationalitatii in relatiile dintre SUA si Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: