Reciproca „teoremei” lui Elias Wexler: Daca vii in Romania, fa-o in stil romanesc!

Un salutar si neasteptat sprijin pentru respectarea legilor pamantului a venit din partea lui Elias Wexler, presedintele Camerei de Comert Romano-Americane.

Acest demers, pe care l-as denumi “Teorema lui Wexler”, este cu atat mai important cu cat el vine intr-un context de lobbysm american excesiv, imputabil ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, care in goanna dupa avantaje unilaterale tangenteaza adesea regulile diplomatice si legile pamantului.

Wexler a vorbit într-un interviu despre prezența marilor companii americane în Romania, dar și despre cum ar trebui sprijinite afacerile românești în SUA. El a lansat un indemn pentru oamenii de afaceri romani care vor să pătrundă pe piața americană.

Este dificil de explicat, dar este mai simplu de spus: dacă vii în America, fă-o în stil american! Totul trebuie să fie conform standardelor americane, să te pliezi pe cerinţe”, a declarat Wexler.

In opinia mea, reciproca “teoremei” lui Elias Wexler, care indeamna la respectarea regulilor locului, este la fel de adevarata: Daca vii in Romania, fa-o in stil romanesc! Cele doua enunturi ar trebui puse in manualul relatiilor romano-americane.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: