Exercitiu de anti-politica si anti-diplomatie, la ONU: Ambasadoarea amenintarii cu genocid

Desi lumea a devenit un “sat global” (Marshall McLuhan), ea nu este si nu trebuie sa devina un “sat fara caini”. Tentativele dictatoriale de a pune stapanire pe omenire (unipolarism) si de a-i dicta “cu pistolul pe masa” au stimulat reactii naturale de democratizare si echilibrare (multipolarism).

Aparitia contraponderilor de echilibrare se inscrie in noua logica de securitate si ordine mondiala. Echilibrarea prin contraponderi va face lumea un loc mai sigur si imposibila repetarea dramelor popoarelor arabe si islamice, provocate de razboaie “preventive”, “hibride” sau de catre false “coalitii antiteroriste”, care camufleaza o armata terorista imbracata in civil si sub steag fals.

In noua ordine mondiala, dreptul voltairian de a spune “NU!” trebuie sa devina o cutuma a democratiei internationale. Pe aceasta aspiratie legitima se sprijina trendul crescator al ideii de “echilibrare prin contrapondere”.

Un exemplu de echilibrare prin contrapondere este “apararea comparabila”, care presupune mijloace comparabile cu cele mai competitive, in cazul iesit din comun in care un stat este amenintat cu genocid.

O asemenea amenintare apocaliptica cu genocid a fost auzita, miercuri, la ONU, din partea ambasadoarei americane la acest forum al natiunilor egale si suverane. Ambasadoarea Nikki Haley a facut un adevarat exercitiu de antipolitica si antidiplomatie americana, amenintand cu „distrugerea completă” a regimului nord-coreean „în caz de război”.

https://uk.news.yahoo.com/north-korea-says-breakthrough-puts-u-mainland-within-153638671.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: