Un sfat: Nu va dati securitatea informatiilor pe mainile unui fost spion cibernetic (Edward Snowden)

Aflu de pe Playtech.ro ca Edward Snowden a creat o aplicatie care se numeste Haven si care, daca o instalezi pe un telefon ieftin Android, poate trimite notificari in caz ca cineva s-a atins de laptopul tau. Suna generos si promitator, dar nu as recomanda nimanui sa-si dea protectia IT pe mana unui fost spion cibernetic.

Pentru cine nu stie, Edward Snowden (v. Wikipedia) a fost in slujba spionajului american, în serviciul de pază și sectorul tehnic al CIA și NSA. Insa “cine a fost o data in CIA, toata viata este in CIA”, sustin, nu fara o anumita infatuare, fostii angajati ai CIA. Snowden s-a dat “dizident” sau “transfug”, ajungand in Rusia, unde a cerut azil politic.

Motivarea actului sau cu asa-zise considerente de “morala” este atat de stravezie incat nimeni nu o ia si nu il ia in serios. Cel mai probabil, Snowden se afla in misiune sub acoperirea unei legende, pentru identificarea vulnerabilitatilor informatice ale unor tari-tinta, de interes pentru SUA. A folosi un program anti-hackeri care a fost creat de un “fost” spion cibernetic CIA este ca si cum a-i da unui hot profesionist cheile de la casa ta de bani.  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: