Propaganda pro-cenzura (“fake news!”) si la primirea oaspetilor baltici la Casa Alba: Cine este Donald Trump sa se substituie judecatilor oamenilor si sa impuna ce este “adevarat” si ce este “fals”?

CNN

Presedintele american, Donald Trump, nu s-a putut abtine sa-si promoveze propaganda de cenzura de tip “fake news” nici chiar la primirea la Casa Alba a presedintilor din tarile baltice. In cadrul unei conferinte de presa comune cu omologii sai baltici – presedintii lituanian Dalia Grybauskaite, estonian Kersti Kaljulaid şi leton Raimonds Vejonis -, Trump si-a etalat din nou propaganda de cenzura, prin reluarea atacurilor asupra libertatii mediatice de exprimare, sugerand ca mass-media din SUA transmit stiri false.

„Alegeţi un reporter, vă rog. Puteți alege un reporter… un reporter baltic, în mod ideal „, l-a indemnat Donald Trump pe președintele leton Raimonds Vejonis, în timp ce prelua întrebări din partea jurnaliștilor. Vreau „Știri adevărate, nu false!” a mai adaugat poruncitor si aluziv Trump, acreditand subliminal ideea de cenzura prezidentiala asupra presei americane. Remarca a provocat in sala rasete, dar dincolo de acestea o intrebare foarte serioasa se impune: Cine este Donald Trump sa se substituie judecatilor oamenilor si sa impuna ce este “adevarat” si “fals”?

Campaniile presedintelui Donald Trump de denigrare si intimidare a presei libere din SUA, care au devenit sistematice dupa preluarea mandatului la Casa Alba, au starnit adevarate valuri de ingrijorari si proteste din partea opiniei publice, mass-media si organizatiilor profesionale ale jurnalistilor. Reactiile internationale de avertisment au denuntat dictatele prezidentiale prin care Donald Trump ataca libertatea de exprimare a presei si a cetateanului. Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a declarat ca  „libertatea presei, nu este doar un fel de piatra de temelie a Constitutiei SUA, ci ceva extrem de important pe care Statele Unite au aparat-o ani de zile, dar, in prezent, este permanent atacata de catre presedinte „, potrivit cbsnews.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: