Protocoalele de cooperare intre institutii sunt vitale

Intreb si eu (mai mult mirat decat nestiutor), ca Moromete: Pe ce se „bazeaza” astia care infiereaza protocoalele informationale dintre institutii ale justitiei si serviciile de informatii, aducand autorilor lor acuzatii vehemente de „tradare nationala”?!

Sincer, sunt aproape asurzit de scandalurile pe aceasta tema incat aproape ca nici nu le mai iau in seama. Si asta, marturisesc, in situatia in care stiu sa fac diferenta de decibeli si de consecinte intre un fluierat intr-o biserica si un fluierat intr-un vacarm de sirene, adica intr-un context in care zgomotul de fond este atat de mare incat semnalul util nu mai poate fi distins si auzit.

Cred ca redirectionarile de informatii referitoare la orice tema si domeniu, culese sau aflate colateral, dinspre serviciile secrete catre institutiile care sunt vizate sau ale caror responsabilitati sunt implicate, inclusiv sau in special catre cele de justitie, se poate face si fara incheierea de protocoale inter-institutionale. Principiul operator (si obligatoriu, dupa parerea mea) in astfel de cazuri este cel al caracterului unitar al statalitatii si guvernarii, deci si al puterilor statului, care nu este in niciun fel in contradictie cu separatia functionala a puterilor statului.

Sa nu vina cineva si sa-mi spuna ca trebuie sa ne bagam capul in nisip, ca strutii. Cele mai mari si mai multe riscuri si amenintari, nu numai din istoria nationala, ci si din cea universala, au patruns prin spatiile neacoperite de cooperare si colaborare inter-stitutionale si/sau intre institutii si cetateni, care sunt adevarate brese de securitate, aparare si/sau, daca ne referim la justitie, pentru toata gama de incalcari ale legilor (coruptie, abuzuri in serviciu sau alte infractiuni).

In opinia mea, trebuie mers pe firele sustinerilor politice si finantarilor care duc in afara, de unde au venit si comenzile de reprimare a unor adversari politici sau mai degraba geopolitici. Desigur, nu minimalizez „sinapsele” dinauntru, dar cred ca raul cel mare a fost planificat de catre papusari si a venit dinafara. Ceea ce avem de facut sunt niste reevaluari si niste distantari necesare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: