UK: Echipe „politice” ale crimei seamana teroarea

Echipele mortii din Londra

Regimul bipartizanist (conservatori-laburisti) din Marea Britanie tinde sa devina la fel de insangerat, explicit, si sangeros, neasumat, ca si cel din SUA (republicani-democrati). O teroare difuza, cu multi morti si raniti, se desfasoara impotriva britanicilor si americanilor, in conditiile in care leadershipurile lor politice sufera de aceeasi boala, cu nume diferite: de-britanizarea si de-americanizarea. In consecinta, solutiile pentru ambele tari si popoare sunt aceleasi, re-britanizarea si re-americanizarea leadershipurilor lor politice.

In turbioanele violentelor, menite sa intimideze si sa mancurtizeze populatia civila, pentru a o conditiona la politica fricii, au inceput sa cada victime din ce in ce mai multi copii. Spitalele din Londra seamănă cu cele dintr-o zonă de război, ca urmare a ravagiilor pe care au inceput sa le faca valurilor de violenta civila, care fac de nerecunoscut capitala britanica, candva recunoscuta ca o metropola a educatiei si civilizatiei. Trebuie sa fim de acord ca o asemenea situatie de violenta civila, in continua degradare, are cauze politice si ca este imposibil, daca s-ar vrea politic, ca ea sa nu poata fi controlata si eradicata, cel putin ca tendinta si fenomen semnificative statistic.

Acesta inactiune sau complicitate politica a sistemului britanic in raport cu violenta civila, care pare sa puna in discutie vointa sau capacitatea de guvernare, este si motivul pentru care am folosit un titlu avertizor, de desteptare a unora si constientizare a altora. Pentru a da o directie sau un subiect reflectiilor, poate ar fi bine sa se inceapa de la primarul Londrei, Sadiq Khan, care este un controversat minoritar etnic si pentru a carei pozitie politica speciala este dificil de gasit o explicatie care sa rezoneze cu reprezentativitatea si dezradacinarea.

Analogia dintre spitalele din Londra cu cele dintr-o zona de razboi apartine unui responsabil medical de la fata locului, Mark Griffiths, chirurg șef la clinica Barts Health NHS Trust din East London. El spune că rănile provocate de arme de foc și de cuțit s-au transformat dintr-o „nișă”, mică parte a slujbei sale dintr-o zi, într-o zi întreagă de muncă, precizând că tot mai multe victime sunt copii. Griffiths a facut aceste declaratii joi, la programul Today de la BBC, dupa inca o noapte insangerata in Londra, in care doi bărbați au fost înjunghiați, si dupa ce cu doua nopti inainte un adolescent de 16 ani fusese injughiat mortal, iar o fata de 17 ani a fost impuscata dintr-o masina in miscare.

„Inainte aveam de-a face cu victime in jur de 20 de ani. Acum, ele sunt adesea adolescenti; am internat inclusiv copii în uniforme de scoala cu rani de cutit sau de arma de foc”, a spus Griffiths. Doctorul a accentuat: „Daca acum cinci sau sase ani, injunghierea unui copil ar fi fost privita ca o oroare, acum a ajuns ceva normal.” Previziunea doctorului Griffits este sumbra: „Oamenii se asteapta sa vada oameni ucisi zilnic. Publicul care nu este implicat in bandele violente lasa sa treaca aceste fapte fara sa comenteze (si sa se organizeze si sa protesteze, n.m.) si astfel avem societatea pe care o meritam, pentru ca ignoram violenta” (si cauzele ei politice, n. m.). Cum a reactionat responsabilul politic si administrativ al Londrei? Laburistul Sadiq Khan a motivat, miercuri, ca vinovati pentru valurile de violente sunt conservatorii, pentru ca au taiat din bugetele politiei. De la Ana la Caiafa. Fara alte comentarii!

http://evz.ro/londra-sub-teroare-valul-de-atacuri-de-strada-loveste-copiii.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: