Ostatica Iulia Skripal: Nimeni nu i-a vazut starea reala si nu i-a auzit parerea. Libertatea de a dispune de propria sa persoana, un mare semn de intrebare

UK si drepturile omului: Rusoaica europeana Iulia Skripal

Drepturile cetatenei ruse Iulia Skripal de a primi ajutor consular rus si vizite din partea rudelor din Rusia sunt garantate de lege in orice stat de drept real si in orice democratie reala. Refuzurile autoritatilor britanice de a-i permite Iuliei sa beneficieze de aceste drepturi ridica noi si mari semne de intrebare in legatura cu ce s-a intamplat in mod real in cazul Skripal, dar si cu libertatea personala a fiicei fostului agent dublu rus Seghei Skripal, care a fost otravita impreuna cu tatal ei, la inceputul lunii martie, in Anglia.  

Desi Iulia s-a recuperate rapid in ultimul timp si a si parasit spitalul, fiind dusa la o adresa necunoscuta de catre autoritatile britanice, nimeni nu a vazut-o si nu a aflat din gura ei ce s-a intamplat in ziua otravirii si ce vrea sa faca in continuare, ca fiinta libera si posesoare deplina a drepturilor omului. Firesc ar fi fost sa aiba o conferinta de presa, sa aiba contacte cu oficiali ai ambasadelor rusa si europene, sa comunice cu rudele de acasa. Nimic din toate astea, ca si cum libertatea de miscare si de exprimare nu ar mai exista pentru Iulia.

Mai mult, Londra ne spune ce ar fi spus Iulia, izoland-o de public, ca pe o ostatica. Am aflat, miercuri, de la un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe ca Iulia Skripal ar fi respins o propunere de ajutor consular din partea Rusiei. ”Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse”, a declarat oficialul britanic intr-un comunicat. ”Ea este libera sa decida daca doreste sa-l accepte sau nu. Pana in prezent, intelegem ca nu l-a acceptat”, a precizat el. La tendentiozitatea atroce a acuzatiilor britanice fara probe, se adauga, acum, si lipsa de probe despre ceea ce Iulia spune si vrea cu adevarat. Aflam, aici, vesnica cupiditate a intermediarului, care scade sau mareste pretul dupa cum ii dicteaza profitul. Iulia este rusoaica europeana, iar proba de autenticitate a libertatii sale ar fi libertatea de circulatie in orice capitala din Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: