“Guvernatorul regional” Netanyahu il acuza pe Assad de “crima impotriva umanitatii” si ii imputa aliantele militare pentru apararea Siriei

Potrivit multor lideri arabi si islamici, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se manifesta imperativ si punitiv in Orientul Mijlociu, pentru a-si impune influenta executiva, ca si cand ar fi “guvernator regional”. Netanyahu si-a exprimat, sambata, sustinerea pentru loviturile aeriene impotriva Siriei, efectuate de SUA, Franta si Regatul Unit.

„In urma cu un an, am afirmat ca Israelul sustine total decizia presedintelui Donald Trump de a se mobiliza impotriva utilizarii si diseminării armelor chimice”, a spus Netanyahu, evidentiind ca aceasta sustinere nu s-a schimbat. „Azi-dimineaţa (sambata, n.r.), Statele Unite, Franţa si Regatul Unit au aratat ca angajamentul lor nu se limiteaza la proclamatii de principiu”, a mai declarat premierul israelian.

Luni, Israelul a condamnat presupusul atac chimic al Damascului impotriva rebelilor/teroristilor sirieni de la Douma, si l-a acuzat, fara probe, pe presedintele Siriei de o “crima impotriva umanitatii”. „Trebuie sa-i fie clar presedintelui Assad ca eforturile sale necontenite de a obtine si folosi arme de distrugere in masa, dispretul sau inacceptabil pentru dreptul internaţional si permsiunea acordata Iranului si aliatilor sai de a se instala militar in Siria pune in pericol aceasta tara.” Datorita ocupatiei si colonizarii teritoriilor palestiniene si numeroaselor victime din randurile populatiei civile palestiniene, discursurile lui Netanyahu pe teme de crime impotriva umanitatii si drept international sunt percepute ca cinice si neavenite.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: