Politica fricii ca represiune sistemică: În timp ce Washingtonul cere Cubei să renunţe la “represiune”, în Florida doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal

Doi politisti au fost impuscati mortal in Florida

Politica fricii este sistemica. Ea tinteste atat populatia civila, cat si slujitori ai sistemului. Scopul ei este de a mentine controlul minoritatii dominante asupra sistemului si societatii. Cand insisi membri ai fortelor de represiune devin tinte ale politicii fricii, gandirea si analiza sunt inevitabil indreptate spre intelegerea faptului ca acestia sunt deopotriva unelte si victime ale controlului dublu, care se exercita asupra sistemului si societatii. Ecuatia este simpla: minoritatea dominanta (MD) plus controlul dublu (CD), realizat prin politica fricii (PF), inseamna totalitarism (T). Cuantificat: MD+CD+PF=T. Iesirea din aceasta ecuatie, adica solutia, este la fel de simpla: reinstalarea controlului social.

Analiza, evaluarea si solutia de mai sus pot fi facute de oricine, in mod independent, pe exemplele din teren, care este campul international. SUA i-au cerut joi noului preşedinte al Cubei, Miguel Diaz-Canel, să pună capăt “represiunii” din insulă şi au denunţat o tranziţie nedemocratică în fruntea ţării. „Suntem dezamăgiţi de faptul că guvernul cubanez a ales să reducă la tăcere vocile independente şi să menţină monopolul represiv al puterii în loc să permită poporului să aibă o opţiune reală prin alegeri libere, juste şi disputate”, a reactionat Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, in urma alegerii lui Canel ca presedinte al Cubei.

Ca o ironie a sortii la “lectia” diplomatiei americane date cubanezilor despre “libertate” si “drepturile omului”, tot joi au fost impuscati mortal prin geam doi politisti care se aflau in interiorul unui restaurant din nordul Floridei, unde aparent au fost prinşi într-o ambuscadă de un bărbat înarmat care şi-a pierdut la rândul său viaţa în cursul atacului, potrivit serifului politiei locale. “O ancheta este in curs”, a precizat seriful, referindu-se la “motivatiile” uciderii celor doi subalterni ai sai si la cauza “neclara” a mortii atentatorului, gasit mort in exteriorul restaurantului. Astfel de evenimente tragice, cuprinzand fie politisti, fie civili, au devenit din pacate banale, prin sistematicitate, in SUA. Preşedintele american, Donald Trump, a adresat într-un tweet „condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor” victimelor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: