Ce ignora inacceptabil Mike Pompeo: Identitatea religioasa este o chestiune de securitate nationala

Mike Pompeo: Miniştri din numeroase ţări se reunesc la Washington pentru a discuta cu privire la apărarea libertăţii religioase în lume

Probabil ca secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, incearca sa imite “Facerea” (sau Intaia Carte a lui Moise), din Vechiul Testament. Cand, in opera Creatiei, facea cate un lucru, Dumnezeu vedea ca lucrul acela era bun. Si facea apoi un alt lucru, despre care de asemenea vedea ca este bun. Si tot asa, pana a facut Lumea. Vazand, asadar, ca sectarizarea religioasa din Orientul Mijlociu poate fi “buna” pentru SUA prin fragmentarea unor popoare si tari, pe care in acest mod sa le invrajbeasca si slabeasca, pentru a le aduce sub ascultare sau supune mai usor, Mike Pompeo vrea sa mearga mai departe. Sa creeze o Lume a SUA, pentru sine.

Cum, ca intotdeauna, SUA se folosesc de celelalte tari pentru a-si pune in aplicare planurile, mizand ca Lumea accepta ca o turma, fara sa observe ca SUA se folosesc de Lume impotriva Lumii, Mike Pompeo a ordonat adunarea la Washington pentru a discuta cu privire la “apărarea libertăţii religioase în întreaga lume”. Pompeo a anuntat marti ca pe 25-26 iulie se va întâlni la Washington cu omologi din “numeroase” ţări, pentru discutii pe baza raportului anual 2017 al Departamentului de Stat al SUA (cu pretentii diriguitoare globale, n.m.) privind libertatea religioasă în lume. „Lumea a făcut mari progrese, dar mai avem de lucru”, a spus el. „Nu va fi doar un grup de discuţii, se va trece la fapte”, a promis şefului diplomaţiei SUA.

Mark Pompeo prefigureaza astfel noi isterizari si imixtiuni pretextuale, pe tema anuntata, urmarind revitalizarea retelelor sectante, proliferate si finantate in scop politic de catre SUA. Tinte vor fi si doi aliati ai SUA: Turcia, unde un pastor american este deţinut şi judecat pentru presupuse legături cu grupuri „teroriste” şi Arabia Saudită, care „nu recunoaşte dreptul celor care nu sunt de credinţă musulmană de a-şi practica religia în public” şi pedepseşte sever apostazia sau blasfemia. Ceea ce ignora Mike Pompeo si SUA este faptul ca identitatea religioasa este o problema care tine de securitatea nationala. Ca si securitatea nationala, identitatea religioasa se gestioneaza de catre statalitatea poporului si tarii in cauza. Desigur, este vorba de statalitate in sens larg, cuprinzator, de cadrele politice generale care delimiteaza caminul national si emana institutiile si legile. Nimic nu poate exista in afara acestei oficializari fara riscuri de securitate. Libertatea si identitatea religioase fac corp comun cu securitatea nationala. Reteaua sectanta antistatala Gulen, din Turcia, care a avut o tentativa de lovitura de stat, in 2016, si reteaua islamista terorista Daesh/ISIS, care a umplut Orientul Mijlociu si Lumea de razboaie si atentate teroriste, sunt marturii peste care Mike Pompeo si SUA nu pot trece. Raspunsul la o intrebare ar putea fi si mai clarificator, inclusiv pentru Mike Pompeo si SUA. De ce la coborarea de pe munte, cu tablele legii, Moise nu a acceptat poporului sau „libertatea” sau „diversitatea” religioasa?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: