Abuzarea cetatenilor si unilateralismul din fire nu au lecuire: Ministrul american al comerţului Wilbur Ross critică Europa pentru protecţia datelor personale si “palavrele” despre multilateralism

Ministrul american al comerţului Wilbur Ross critică Europa pentru protecţia datelor personale si “palavrele” despre multilateralism

Regulamentului european privind protecţia datelor personale (RGPD) si insistenta europeana pentru multilateralism i-au iritat peste masura pe unii oficiali americani. Ministrul american al comerţului Wilbur Ross a criticat miercuri noul Regulament european privind protecţia datelor personale (RGPD), care, în opinia sa, ar putea afecta cooperarea între companii. Noul Regulament ii atinge la buzunar pe cei care nu-i respecta prevederile. Acesta prevede drepturi sporite pentru utilizatorii de internet şi sancţiuni fără precedent în caz de abuz, în contextul scandalului în care a fost implicată reţeaua socială americană Facebook, condusă de Mark Zuckerberg.

Insa americanii iau foc cand e vorba de bani. Sunt obisnuiti mai mult sa incaseze si mai putin sa plateasca. Ca in vorba populara: “Când îi dai, îi fată vaca. Când îi ceri, îi moare viţelul.” Potrivit lui Wilbur Ross, oficialii americani sunt “ingrijorati” fata de noua situatie, in care firmele americane nu mai pot dispune dupa bunul plac de datele personale ale cetatenilor utilizatori de internet si de servicii digitale. Ministrul american a invocat o serie de motive si de consecinte discutabile, la limita legalitatii si moralitatii. Ascultandu-i ofuscarile, nu poti sa nu te intrebi cum de este posibil ca un oficial al Guvernului SUA sa conceapa extragerea profitului din abuzuri asupra consumatorilor si din incalcari ale drepturilor cetatenilor. A face din abuzul public un motor al profitului privat este un modus vivendi respingator si inacceptabil.

Acelasi Wilbur Ross, care la 80 de ani este cel mai in varsta ministru din istoria SUA, a socat, tot miercuri, prin blocarea difuzarii comunicatului OCDE, al reuniunii anuale de la Paris, care urma să condamne protecţionismul SUA şi să sensibilizeze asupra consecintelor schimbărilor climatice. Unilateralistul Wilbur Ross a batjocorit cu acest prilej principiul multilateralismului. El a calificat discursurile pe aceasta tema drept “palavre infinite” ale mai multor tari, afirmând că preferă “acţiunea bilaterală”. Batjocorirea de catre Wilbur Ross a valorilor si elitelor academice nu este intamplatoare. El a fost, incepand din 2012, liderul (sau “Grand Swipe”) al societatii secrete din Wall Street, Kappa Beta Phi, cunoscuta pentru chiolhanuri cu consumuri mari de alcool si batjocoriri al unor cadre universitare si organizatii mai reputate, cum ar fi Phi Beta Kappa, al carei nume l-a preluat intors, ceea ce sugereaza ca adeptii fac totul invers, inclusiv sau mai ales in politica. Motto-ul latin al inversiunii grupale Kappa Beta Phi este „Dum vivamus edimus et biberimus”, care se traduce aproximativ ca „În timp ce trăim, mâncăm și bem.” A trai cu mult peste standard, pe seama altora, precum banditii, nu este inscris in motto-ul oficial al organizatiei secrete din Wall Street, ci, cel mai probabil, in naravul din fire, care, dupa cum este stiut, nu are lecuire.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: