Mitingul PSD: Alerta Ambasadei SUA, mesaj ascuns?

Alerta Ambasadei SUA pentru personalul propriu: Evitați mulțimile agresive sau agitate

Sunt dificil de decodificat oportunitatea si mesajul real ale alertei emise de Ambasada SUA referitoare la demonstratiile de sambata din Capitala, in conditiile in care de peste un an si ceva Bucurestiul si tara sunt scene ale demonstratiilor antiguvernamentale ale unor ONG-uri, iar subordonatii ambasadorului Hans Klemm nu s-au invrednicit niciodata sa dea asemenea semnale de atentionare.

Din rutina alertelor diplomatice americane, se poate deduce ca semnalele au fost nu numai pentru personalul ambasadei SUA, ci si pentru mediul extern. Cu siguranta, mai ales pentru acesta din urma, pentru ca pentru personalul propriu era suficient un ordin intern. De remarcat ca nicio alta ambasada straina de la Bucuresti nu a emis alerte pentru demonstratiile de sambata. Care sa fie misterul pentru care SUA au vrut sa atraga atentia si ochii celor din afara asupra evenimentelor dinauntru?!  Se astepta Ambasada SUA la incidente violente? Avea cunostinta ca cineva le planificase si urmau sa se intample? Nu a existat nicio comunicare pe aceasta tema cu autoritatile.

Nu putem decat sa recurgem la aceleasi unitati de masura pe care le folosesc si americanii in astfel de cazuri – cel putin partial pentru ca nu stim de ce informatii din teren dispuneau, si, daca aceasta ipoteza a fost un fapt, de ce nu au comunicat cu autoritatile -, respectiv analiza textului de alerta si a cuvintelor cheie. Ideile-semnal din textul de alerta sunt: evitarea multimilor agresive sau agitate, ramanerea in stare de alerta, atentie la evenimentele din jur, identificarea de rute alternative, cai de “iesire” pentru a evita ranirea in caz de incidente. Sa nu fi ajuns oare ambasadorul sa ne cunoasca, caruia, iata!, i-a venit timpul sa plece acasa, de ne confunda cu multimile pestrite de imigranti care au calcat Europa, ori cu gruparile hibride de violenta civila rasista din SUA?! Nu gasesc decat doua explicatii, una de posibil text cu rol de alibi, in ce cauza este mai greu de spus, si alta de reflex al unui complex de vinovatie, avand in vedere legaturile de notorietate dintre statul paralel si abuzurile sale, impotriva caruia/carora s-a protestat, si ambasada americana, instigatoare a “revolutiei procurorilor” la nerespectarea prezumtiei de nevinovatie.  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: