Băsescu, persecutor de gen: “Țoapa de Voluntari”

Nefericit si condamnabil limbaj a ales sa foloseasca fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu la adresa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.  Basescu a injuriat-o pe Firea cu apelativul “ţoapa de Voluntari”. Ca un golan de maidan sau acostator de femei, precum marinarii beti care dupa debarcarea in porturi straine vor sa-si cheltuiasca diurna cu femei usoare.

Doar pentru ca Gabriela Firea ii este adversar politic? Nu, si pentru ca este femeie. Oricare ar fi contextul sau motivul politic in care Basescu si-a reexersat limbajul de matelot, specific gastilor masculine, cineva ar trebui sa-l puna la punct. Expresia “Țoapa de Voluntari” este de fapt o recidiva de discriminare de gen, la fel ca cea de “ţigancă împuţită”, pe care a folosit-o cand era la Cotroceni.  

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) ar trebui sa se autosesizeze si sa-i arda un avertisment si o amenda, reeducative. Cu atat mai mult cu cat mitocania este fata de o colega de functie, de primariat, Basescu trecand si el pe la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB). Si, de ce nu, Firea s-ar putea sa-i devina si colega de prezidentiat, la unul din scrutinurile prezidentiale. 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: