Inainte de a ajunge in locul de unde a plecat, bumerangul iconstitutionalismului face prima victima colaterala: Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat, pentru musamalizarea scandalului legat de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

BREAKING NEWS Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat/ Foto: G4Media.ro

Ca reactie, i-as zice de necesitate publica, pentru a spala obrazul Cotroceniului in scandalul in care acesta a fost acuzat ca, prin intermediul unei consiliere prezidentiale, a facut presiuni asupra unui judecator constitutional pentru ca a votat decizia CCR de revocare a Laurei Codruta Kovesi, avem azi un prim epilog.  

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, care l-a amenintat cu represalii pe judecatorul CCR Petre Lazaroiu, pentru ca a votat pentru demiterea sefei DNA, a demisionat. Motivul invocat? ”Este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României”.

Prin demisia Siminei Tanasescu se va deschide probabil un ciclu de victime colaterale, ca in cazul unui bumerang care pe drumul de intoarcere loveste alte tinte inainte de a ajunge de unde a plecat. Un lucru este cert si diferit de motivatia demisiei Siminei Tanasescu. Nu aceasta trebuia sa puna in aplicare decizia CCR de revocare privind-o pe Kovesi. Deci represaliile cu care Tanasescu l-a amenintat pe Lazaroiu nu puteau sa vina dintr-o initiativa personala a acesteia. Cu atat mai putin, natura represaliilor, ca judecatorul constitutional va fi revocat. Evident, in afara de faptul ca este discretionara, o asemenea masura nu tinea sub nicio forma de puterea de decizie a unui consilier. Toate firele duc catre seful Cotroceniului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: