Auguri!

Ziua de 22 iunie este in preajma, aproape lipita fara o zi, celei de 24 iunie, a nasterii Sf. Prorooc Ioan Botezatorul si a Sanzienelor sau Dragaicei, caracterizate prin intensificare/transformare de energii macrocosmice si, implicit, microcosmice, care configureaza biologia umana (si celelalte). Intr-un anumit tip de ezoterism, credinta in efectele spectrale si multiplicatoare ale acestei date a stat la baza planificarii multor evenimente politice sau politico-militare in ziua de 24 iunie (in afara celor religioase) sau in proximitatea acesteia (mai degraba in cea de anterioritate, care este si ascensionala pentru energii). Cred ca acest lucru pleaca si de la presupozitia ca nu intamplator Antemergatorul lui Iisus s-a nascut in aceasta zi, un fel de hotar astrologic, de prevestire (dupa care alearga si fetele sa-si afle norocul).

La Mircea Eliade exista si ideea de supravietuire (preluata si comentata de la Parvan), de nou inceput, sub o alta forma. Diana daco-romană (Diana sancta, potentissima) ar fi fost aceeași divinitate cu Artemis-Bendis a tracilor. Marele religiolog roman crede ca Sanziene vine de la Diana Sancta – (San/cta)Diana, apropiat fonetic de Sanziana – si ca de fapt sub numele zeitei romane Diana s-ar ascunde o zeita aborigena/traco-daca, care explica mitul supravietuirii (cultul zeitei a supravietuit dupa romanizarea Daciei). Este vorba despre un filon de supravietuire istorica, traco-romano-daca, in ultimele doua cazuri Diana Sancta din Sarmizegetusa s-a transmutat in Sânziana de atunci si de azi. La multi ani cu prilejul aniversarii, azi, a zilei de nastere, cu sanatate si bucurii!

PS/NB: 1. Oare pentru ce consideratie astrologica (cu sau fara ghilimele), a fost aleasa ziua de ieri, 21 iunie, pentru condamnarea lui Dragnea? 2. Scepticii in astfel de interpretari spun ca 22 iunie a fost o zi nenorocoasa pentru Hitler. Ezoteristii zambesc insa cu superioritate la astfel de „scepticisme”, ei stiind prea bine ca razboiul lui Hitler nu a fost planificat sa fie castigat, ci sa fie pierdut!

https://adriannastase.ro/2018/06/21/la-galati/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: