Ludovic Orban s-a scrantit la cap: Printr-un discurs de analfabet politic, presedintele PNL a desfiintat involuntar motivele pentru motiunea de cenzura

Ludovic Orban: Un analfabet politic si napadit de umori care vrea sa guverneze Romania

Presedintele PNL, Ludovic Orban, e un descreierat politic, care daca va ajunge la guvernare va arunca in aer statul de drept, democratic si social, asa cum acesta este consfintit in Constitutia Romaniei. Prin declaratii incalcite si contradictorii, care denota ca are un creier mai mic decat un ou de bibilica in materie de constructie statala si de raporturi intre stat, drept, partidul sau partidele de guvernare si mandatul electoral, Orban a desfiintat fara sa vrea motivele pentru care dreapta politica a depus motiunea de cenzura impotriva guvernului de stanga Dancila. Potrivit lui Orban, un prim motiv pentru care partidul pe care-l conduce a depus motiunea de cenzura este “tentativa de capturare a statului roman”. Flusturaticul liberal nu intelege ori ignora ca statul este o suma de institutii – si aici, pentru a-l face pe rauvoitorul distorsionator sa priceapa trebuie sa-l trimitem la dictionar -, care fiecare in parte este (1) un organ sau organizatie care desfășoară activități cu caracter social, cultural, administrativ etc. sau (2) o formă de organizare a raporturilor sociale, potrivit normelor juridice stabilite pe domenii de activitate.

Aceste functii sau forme prind viata prin popularea lor cu fiinte competente si responsabile, potrivit unui program de guvernare al unui partid care a primit un  mandat electoral. Este, daca vrem, ca si intr-o corporatie, in care schema de personal este umpluta sau “ocupata”, pentru a folosi termenul lui Orban, cu oameni cu niste abilitati cerute de fisele posturilor. Cuvantul stat, mental, rostit sau pe hartie, nu este o realitate functionala, cata vreme nu se corporalizeaza prin oameni, tot asa cum conceptul de caine nu musca (Kant). Diferentele in cazul “corporatiei” stat sunt de scara, care este extinsa global, la nivelul intregului numit stat, si de selectie, pe care o face electoratul. Guvernul, care este cea mai importanta institutie a statului, prin faptul ca pune in miscare intreaga masinarie statala si ii da directia, este prin urmare ca un pilot de formula 1 sau de aeronava, care se foloseste de legi si ordonante ca de niste manse de pilotare, pentru a stabili regimul optim de cursa sau zbor, fara ca cineva sa aiba dreptul sa intre in cabina de pilotare. Ceea ce face prin urmare Orban este comparabil cu un act de piraterie si deturnare. Pe de alta parte, trebuie inteles ca Guvernul este pentru toti, inclusiv pentru Ludovic Orban si PNL, iar cine loveste sau insulta Guvernul, loveste si insulta de fapt electoratul, poporul.  

Un al doilea motiv pentru motiunea de cenzura, invocat de presedintele PNL, dar care prin contrarietatea pe care o exprima de fapt il desfiinteaza, ar fi “ocuparea tuturor instituțiilor statului român cu oameni docili care să conducă după comandă.” Imi este greu sa cred ca Ludovic Orban nu stie ce inseamna un scop, care este rolul sau, al convergentei de echipa prin care se atinge, ori ca nu-si poate imagina ce se poate intampla cand la o nava multipost echipajul nu mai asculta de ordine, nu mai raspunde la comenzi, provocand pericolul de scufundare sau de prabusire. Supunerea la legile guvernarii sau naturii, “docilitatea” cum o numeste subversiv Orban, este prima conditie a progresului, fapt probat istoric si vazut cu ochiul liber de clarvazatori: miracolul si maretia sunt opera cuvantului care uneste. Prin termenul de “docilitate”, Orban submineaza disciplina muncii, rigoarea si raspunderea guvernarii, care tin de orice fisa a postului si de orice buna guvernare. Un alt considerent ieftin, de doi bani sau fara nicio valoare pentru care guvernul ar trebui să cadă ar fi pentru că “este un guvern marionetă format din reprezentanți lipsiți de calitățile elementare necesare unei mai bune guvernări și care au fost selectați numai după criteriul docilității față de liderul Dragnea.” Este dreptul dintotdeauna al liderului ales sa-si formeze echipa, dupa cele doua criterii complementare, al loialitatii si competentei privind scopul si obiectivele cu care liderul a fost mandatat. Adica fiecare component al echipei de guvernare sa si vrea si sa si poata sa-l urmeze neabatut pe lider. Seful partidului e generalul. “Dezastrul economic” despre care Orban crede ca se prefigurează se poate adeveri numai daca partidul de la guvernare si guvernul nu sunt lasati sa-si duca la bun sfarsit programul electoral, cu inerentele amendamente de parcurs si cu necesarele legi si ordonante prin care programul si amendamentele sunt materializate. Cat priveste “distrugerea imaginii externe a României”, aceasta este rezultatul direct si nemijlocit al denigrarii Guvernului si defaimarii Romaniei de catre PNL si satelitii sai de pe esichierul dreptei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: