O antepronuntare pune statul paralel intr-o lumina complotista: “Jocurile nu sunt definitiv facute, orice ar crede Dragnea (…)”/ Vladimir Tismaneanu

Tentativa de lovitura de stat judiciara care a mizat ca, prin condamnarea lui Liviu Dragnea, cel de-al treilea om din statul de drept va fi inlaturat, a esuat. Datorita prezumtiei de nevinovatie, care pana la o sentinta definitiva va fi considerat nevinovat, Liviu Dragnea nu si-a dat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, un fapt perfect legal si constitutional, conform dreptului national, cat si celui european.

Sentinta a fost luata si comunicata in dupa amiza zilei de joi, 21 iunie. In cursul diminetii am citit insa, in mai multe surse, o stire despre un interviu al politologului Vladimir Tismaneanu, profesor la Universitatea Maryland SUA si traitor in Statele Unite, in care acesta afirma: “Jocurile nu sunt definitiv facute, orice ar crede Dragnea si mafia pe care o conduce.”

Mai intai am citit interviul lui Tismaneanu, destul de amplu, dar si de contradictoriu prin afirmatii la lideri si partide de stanga de dupa 1989, oricum destul de acru si fara nimic pozitiv pe acest subiect, oricat de mic, ceea ce este definitia tendentiozitatii absolute, pe un blog, cred, al unei secte religioase, baptiste daca nu ma insel, undeva in jurul orei pranzului. Apoi am vazut trimiterea la sursa ziare.com, de unde blogul respectiv o preluase, si unde am vazut ca interviul, luat de Magda Gradinaru, aparuse pe site-ul mentionat Joi, 21 Iunie 2018, ora 07:06.

Nu stiu daca interviul a aparut si mai devreme in alte surse (l-am mai remarcat doar in Business24.ro unde a aparut la ora 12:27), cum si unde a fost luat, dar nu acest lucru ma intereseaza si nu pentru el scriu aceste randuri, ci pentru nedumerirea la care incerc sa caut o explicatie, care mi-a aparut, in aceeasi zi, dupa mai multe ore, cand s-a anuntat oficial sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Liviu Dragnea cu trei ani si sase luni cu executare.

Cand, pana sa aflam pozitia lui Dragnea, a PSD, a partenerului de coalitie ALDE si a Guvernului referitoare la sentinta si consecintele ei personale, de partid, parlamentare si de stat, toti am inteles ca acesta a fost “executat” politic, cu ceea ce la acel moment a parut sa fie glontul de argint al justitiei. Cand, brusc, au inceput protestele civice #Rezist scl si apoi ale opozitiei de dreapta. Cand, dupa toate acestea, am crezut ca Liviu Dragnea este „terminat” politic si ca, intr-adevar, daca a crezut ca a fost stapanul jocului s-a inselat.

Cand, mi-am amintit afirmatia ca o antepronuntare necrutatoare a lui Vladimir Tismaneanu, de o certitudine care cred ca nu era nici a justitiei pana in momentul judecarii si condamnarii lui Dragnea, ca “Jocurile nu sunt definitiv facute, orice ar crede Dragnea si mafia pe care o conduce”, cum a sustinut politologul. Intrebarea inevitabila este urmatoarea: De unde a stiut Vladimir Tismaneanu ca Liviu Dragnea va fi condamnat, echivalent adica cu a fi scos din”joc”, singura modalitate posibila, de altfel?

Interesant, prin rolul sau sugestiv, este si termenul “joc”, ceea ce indica ca el a existat si exista, foarte probabil prin anumite culise sau medii, se poate presupune ca si americane, pe care politologul le frecventeaza. Contextul in care este utilizat cuvantul „joc” sugereaza nu numai o miza, ci si o intriga puternica. Nu-mi dau seama despre ce „joc” ar putea fi vorba, in afara celui electoral, si despre ce „jucatori” ar implica, de drept si democratic, in afara alegatorilor, ca doar numai numai ei pot face sau schimba jocuri, in interiorul unui ciclu electoral sau de la un ciclu la altul. Legatura dintre acele culise sau medii si sentinta propriu-zisa nu poate fi facuta decat prin intermediul “statului paralel”, care volens nolens ne apare intr-o lumina complotista.

http://www.ziare.com/liviu-dragnea/presedinte-psd/vladimir-tismaneanu-jocurile-nu-sunt-definitiv-facute-orice-ar-crede-dragnea-si-mafia-pe-care-o-conduce-1518270

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: