Controversata reactie occidentala la invalidarea alegerilor pentru Primaria Chisinau 2018: URSS-ul din Est a murit! Traiasca URSS-ul din Vest!

Clasa politica moldoveana ar putea sa NU aiba cultura politica a statului de drept si independentei justitiei, care sa o faca apta sa observe si sa sanctioneze incalcarile Legii. Insa institutiile puterii judecatoresti moldovene, DA, fiind specializate si sensibilizate de catre Occident pentru a-si constientiza puterea si a face uz de ea, potrivit SEPARATIEI PUTERILOR.

Cred ca invocarea faptului ca NIMENI nu a cerut invalidarea alegerilor, desi legea a fost incalcata, nu functioneaza. Necunoasterea legii nu inlatura raspunderea pentru incalcarea legii. Cel mai probabil, partidele nu au luat in serios interdictia legala de a nu desfasura campanie electorala in ziua alegerilor. Sau nici nu au STIUT ce inseamna interdictia in cauza si ce consecinte poate sa atraga in caz de nerespectare, politica si partidele fiind prea OBISNUITE sa actioneze pe baza ORDINELOR POLITICE, inclusiv sau implicit in incalcarea legii.

De aceea cred ca sesizarea incalcarii legii electorale si interventia sanctionatorie a Curtii Supreme, cu invalidarea alegerilor, este de bun augur, un bun inceput, care trebuie consolidat, pentru educatia pentru statul de drept si independenta justitiei. A cere abrogarea deciziei de anulare ar fi sinonima cu intoarcerea la perioada justitiei sovietice, de aceea mi se pare incredibil ca tocmai promotorii respectarii statului de drept si independentei justitiei sa ceara nerespectarea principiilor separatiei, egalitatii si independentei puterilor statului, care sunt baza constructiei de drept si constructiei statale in Occident. Evident, doar intr-un singur caz SINONIMIA ar fi reala, daca fosta URSS a murit in Est, dar s-a reintrupat in Vest.

PS/NB: Insa, DA!, ipoteza autorului, ca invalidarea ar putea arunca in aer regimul oligarhic, ar putea deveni OPERATIONALA!

http://www.contributors.ro/global-europa/analiza-invalidarea-mandatului-de-primar-al-lui-andrei-nastase-inamicul-no-1-al-lui-plahotniuc-ar-putea-arunca-in-aer-regimul-oligarhic-de-la-chi%C8%99inau/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: