SUA: Sindicatul crimei cu reverberatii politice, “atac tintit”, cu cinci morti, la un jurnal de langa Washington. Presa si rasa, codul noii intimidari si culpabilizari. “Sindicatul vietii”, in asteptare

SUA: Cinci morţi într-un „atac ţintit” împotriva unui jurnal, în apropiere de Washington (poliţia)

O politica toleranta cu crimele in masa, ori la care devine complice sau chiar faptasa este incalificabil de inumana. Tacerea comunitatii internationale, ori simpla inregistrare sau reactia slaba fata de ororile in masa sunt inadmisibile. Viata are prioritate absoluta. Virulenta cu care lumea apara dreptul omului la viata si condamna caracteristica de crime in masa, care nu sunt accidente rare, intamplatoare, ci se manifesta ca un mod de viata, la fel de obisnuit precum a-i respira, trebuie sa fie viguroasa si neincetata.     

Sindicatul crimei cu reverberatii politice, avand probabil cauze de aceeasi natura, judecand dupa cea a inputurilor sistematice, a provocat un nou atac in masa, soldat cu cinci morti si mai multi raniti, la sediul unui jurnal, Capital Gazette, din Annapolis, în Maryland (estul Statelor Unite), in apropiere de Washington.

Scopul acestor crime impotriva populatiei civile, ca de altfel ale tuturor celor puse in scena de organizatiile secrete, despre care exista o indelungata documentare istorica privind controlul de catre acestea a accesului, pozitiilor si obiectivelor in/din politica SUA, este de modelare si conformare prin frica, culpabilizare si victimizare. Una din creatiile politice malefice ale acestor organizatii secrete prin care a fost manipulata opinia publica a fost/este Klu Klux Klan, responsabila de provocarea intentionata de false probleme si, pe consecinte, de adoptarea unor false solutii.

Foto: (c) Social media via REUTERS

Analiza contextuala si integrativa a noilor crime reveleaza opiniei publice ca presa si rasa sunt codul noii intimidari si culpabilizari. Capital este un cotidian local, iar autorul este “un tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani”, potrivit canalului american de televiziune CBS. In imaginile livrate public, legate de speta, apar un politist de culoare in alerta cu un pistol mitraliera si poza unui tanar alb, cu datele civile de identificare. Stereotipul imagistic culpabilizator-rasial este astfel formatat si trimis ca un glont spre mentalul colectiv. „Ştim că au fost trimise ameninţări la Capital Gazette pe reţele sociale”, a declarat circumstantios politia locala, un factor agravant mai degraba pentru autoritati, prin in/actiune preventiva, decat pentru autor.

In mod paradoxal, in mult laudata tara a “democratiei” si “drepturilor omului” nu exista partide si sindicate care sa lupte pentru drepturile politice si economice ale marii majoritati a populatiei. Ca aceasta din urma ar fi reprezentate de cele doua mari partide este doar o presupozitie, perpetua minoritate dominanta demonstrand cu totul altceva. Un partid al vietii si un sindicat al vietii, care sa apere dreptul primordial al omului la viata sunt inca in asteptare in SUA.  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: