DNA-Kovesi, partid neo/liberal al statului paralel: Coruptia, pretext sperietoare si anticoruptia, slogan de campanie si metoda de represiune politica

A doua mutare: Augustin Lazăr a transferat-o pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul General. Se va ocupa de strategia anticorupție

O data cu anuntarea revocarii lui Kovesi de la conducerea DNA, au inceput evaluarile: Ce a fost cu adevarat DNA-Kovesi? Care vor fi consecintele dupa sfarsitul epocii Kovesi-DNA? Anchete sociologice si analize politice incearca sa distinga care din cele doua fenomene a fost sau este o “apocalipsa”: prezenta sau absenta procurorului sef Laura Codruta Kovesi la sau de la conducerea DNA?  

Parerea mea, esentializata, este ca DNA-Kovesi nu a fost o institutie a justitiei independente. DNA-Kovesi a fost un partid politic al transnationalei neo/liberale. Indiferent daca Kovesi va recunoaste sau nu, daca va avea libertatea si capacitatea sa recunoasca, pentru ca s-ar putea sa fie victima unor indoctrinari si manipulari extrem de abile, DNA-Kovesi a fost aidoma unui partid unic, unui partid-stat. Deosebirea, impusa de sustragerea de la regulile statului de drept si democratiei, a fost ca in ecuatia de regim a fost introdus invizibilul si informalul “stat paralel”.

S-ar putea insa ca recunoasterea sa vina mult mai repede decat ne-am astepta. Poate chiar din partea lui Kovesi, daca aceasta va da curs invitatiei USR – un partid de nicaieri, fara istorie, dar cu certe finantari transnationale (neo/liberale, sorosiste) -, sa i se alature, sa se inscrie in acest partid. Poate chiar ca lider al USR, care sa preia conducerea formatiunii, daca papusarii transnationali vor decide sa joace pe influenta politico-juridica a lui Kovesi si pe posibila ei candidatura la prezidentiale.

La fel de atractiva este si mizarea pe e o posibila candidatura a lui Kovesi la sefia unui guvern progresist si internationalist, dupa iesirea din aceasta paradigma a PSD-Dragnea. Exemple fierbinti in acest sens sunt alegerile prezidentiale mexicane (in pofida diferentelor ideologice, presedintele ales Lopez Obrador, de stanga, se va intalni vineri cu trei ministri americani, de dreapta, ai lui Trump)  si noul guvern socialist spaniol Pedro Sanchez (vizitat fulger de miliardarul evreu american George Soros). Ideea de alegeri parlamentare anticipate e in stand by, iar in ea se pot pompa bani instant, daca interesele multinationalelor o vor cere. Nu cred ca atmosfera de radicalizare “anticoruptie” va fi lasata prea usor sa se stinga. O stire de ultima ora spune ca, pentru noul ei inceput, Kovesi se va intoarce, nu se stie pentru cat timp, la DIICOT Sibiu, de unde i-a pornit ascensiunea fulminanta, in 2006, cand a fost numita procuror general al Romaniei.  

Alte exemple ale momentului sustin, cu puterea faptelor, care sunt cele mai graitoare dovezi, ca DNA-Kovesi a fost un partid politic al statului paralel, creat si pilotat din Occident, care s-a folosit de coruptie ca de un pretext-sperietoare si de lupta “anticoruptie” ca de o metoda de represiune politica. Raportul de activitate Kovesi privind exercitarea mandatului de procuror-şef al DNA, postat luni pe site-ul institutiei, este o laudarosenie cinica cu bilantul tragic al noii “lupte de clasa”, vizand decimarea elitei, ca in anii “50. In perioada mai 2013 – iulie 2018, un număr de 37 de demnitari, dintre care nouă miniştri şi foşti miniştri, 21 de deputaţi, şase senatori şi un europarlamentar au fost condamnaţi definitiv în dosare DNA-Kovesi, la care se adauga numărul crescut anual al rechizitoriilor, inculpaţilor trimişi în judecată si demnitarilor investigaţi. Deplangerea de catre ambasadele americana si canadiana a revocarii lui Kovesi este un indiciu puternic al intereselor de unde veneau firele care animau marioneta DNA. In sfarsit, dar nu in ultimul rand, poate cu acest exemplu ar fi trebuit inceput, dupa adoptarea Legii Dragnea privind OffShore, cuprinzand ca amendamente introducerea unui impozit suplimentar, eliminarea unor facilități fiscale și obligația de a vinde in Romania minim jumătate din producția de petrol si gaze din Marea Neagra, multinationalele titulare de concesiuni au reactionat virulent critic, dar pe nedrept, in contradictie totala cu standardele occidentale din domeniu. 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: