Apararea Aeriana trebuie luata pe cont propriu: Sunt tot mai dese violarile spatiului aerian de catre Rusia. Politia aeriana este asigurata de catre Marea Britanie  

Romania: In misiune de politie aeriana

In urma tragediei aviatice de saptamana trecuta, aeronavele militare MIG au fost consemnate la sol pentru o perioada nedeterminata, in care urmeaza verificari si avizari privind securitatea zborurilor. In prezent, misiunile de politie aeriana in spatiul aerian al Romaniei sunt efectuate de aliatii britanici din NATO.

Noua si neprevazuta situatie a scos la iveala slabiciuni ale politiei aeriene in a face fata provocarilor militare ale Rusiei. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că spațiul aerian al Romaniei este forțat frecvent, inregistrandu-se dese intrări ale unor aeronave ce aparțin Federației Ruse.

Procedurile la pace pentru cazuri de survoluri accidentale sau provocatoare sunt standard, cu roluri preventive si de corectie. Poliția aeriană iese la interceptarea, semnalizara și escortarea avionului intrus in afara spatiului aerian national, potrivit unor reguli specifice si stricte. Cand apar slabiciuni de reactie si acoperire a frontierei aeriene, ele trebuie cat mai grabnic eliminate, pentru a nu transmite un semnal nesatisfacator pentru o posibila situatie reala de razboi. Povata conjuncturii semnalate? Conteaza in primul rand pe tine insuti, apoi pe vecini si ceilalti!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: