Şoahurile japonezilor: Hiroshima şi Nagasaki, la a 73-a comemorare. Câţi Hitleri au avut Statele Unite?

Luni, 6 august, orasul japonez Hiroshima a comemorat 73 de ani de la primul şoah atomic din istorie, provocat de catre SUA

În ziua de 6 august 1945, la ora locală 08.15 (23.15 GMT), bomba atomică aruncată de bombardierul american B-29 a explodat la Hiroshima, iar trei zile mai târziu, pe 9 august, un atac similar a distrus oraşul Nagasaki. Bombele nucleare lansate la Hiroshima şi Nagasaki au făcut din Japonia singura ţară care a fost atacată cu arme atomice.

Cele doua genociduri isi merita pe deplin denumirile de şoahuri. „Şoah” este termenul ebraic pentru „catastrofă”. El este preferat, de o parte a evreilor, celui de holocaust, care inseamna jertfire prin ardere-de-tot. Explicatia pentru neagrearea termenului de holocaust consta in faptul ca acesta le aminteste in mod rusinos de obiceiul lor sangeros din vechime, care l-a inspirat pe Hitler in genocidul impotriva evreilor, prin arderea acestora in crematorii, in al Doilea Razboi Mondial. Acesta e adevarul neplacut si ascuns, metoda nazista a holocaustului a fost preluata din ritualurile sacrificiale semite, in care victimele erau arse in intregime!   

Câţi Hitleri au avut SUA? Presedintele american Harry Truman, care a ordonat cele doua şoahuri impotriva japonezilor, este cu certitudine unul dintre Hitlerii americani. In mod rusinos, propaganda SUA justifica cele doua șoahuri anti-japoneze ca fiind “ratiuni” de razboi. O alta greseala, care poate alimenta, la fel de absurd, “justificarea” antisemitismului.

Alti Hitleri americani au ordonat alte şoahuri, prin atacarea si invadarea altor tari, provocand popoarelor acestora suferinte inimaginabile (Vietnam, Irak, Afganistan, Siria etc.). La comemorarea, luni, a atacului atomic de la Hiroshima, premierul japonez, Shinzo Abe, a cerut intensificarea eforturilor globale pentru a obţine o lume fără arme nucleare.

O comemorare va avea loc, joi, la Nagasaki, unde este aşteptat să participe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care va sosi în Japonia marţi. Într-un mesaj adresat cu prilejul comemorării de luni de la Hiroshima, Guterres a subliniat că ceea ce s-a întâmplat acum 73 de ani „nu poate şi nu trebuie să se întâmple din nou”. SUA nu pot lua din istorie numai ceea ce le convin, ci trebuie sa si-o asume integral, in numele dreptului si obligatiei la memorie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: