Un precedent care ar putea fi premonitoriu şi urmat: Expulzarea pentru amestec în treburile interne. Saudiţii l-au expulzat pe ambasadorul canadian

Steagul Arabiei Saudite/Foto: pixabay.com

Campaniilor SUA de propaganda LGBT si Me Too le urmeaza indeaproape campaniile Canadei de asa-zisa “Egalitate de Gen”. Toate sunt diversiuni politice, menite sa-i agate pe provocatori de corpurile natiunilor, precum capusa de coada cainelui, pentru a se hrani din interactiuni parazite. Ultima gaselnita, canadiana, este de-a dreptul aberanta. Prim-ministrul Justin Trudeau, care sustine activ Gay Pride Toronto, a impus desexualizarea sexelor, prin introducerea sexului neutru in textele Constitutiei, imnului national si in actele de stare civila! Daca scopul politic si religios al propagandei gay este preponderent anticrestin si antieuropean, cel al agitatiei de gen pare sa fi fost special conceput pentru a-i tinti pe islamici si arabi.

Surprinzator pentru initiatori, manipularea islamicilor si arabilor este departe de cea asteptata. Foarte probabil ca acestia au ajuns la intelepciunea ca dezbinarea este calea pierzaniei. Este imposibil ca atata timp sa fi trecut neobservata gafaiala diplomatiei americane a dezbinarii, care alearga de la o capitala la alta din regiune pentru a le spune pe care stat-frate sa-l loveasca, cui sa-i aplice sanctiuni, pe cine sa ameninte, sa demonizeze sau sa izoleze. Ca dovada ca astfel de lucruri sunt in curs de schimbare sunt semnele de unitate politica si religioasa regionala, care au inceput sa apara in Orientul Mijlociu, mai firave sau mai puternice. Un semn din prima categorie este ca Arabia Saudită a acordat viză unui diplomat iranian, fapt rar, care indică o relaxare a relaţiilor între cele două puteri rivale din Orientul Mijlociu.

O reactie foarte ferma, care ar putea sa fie un indiciu premonitoriu si un exemplu de urmat, a avut-o Arabia Saudită fata de amestecul diplomatic strain in treburile sale interne. Sauditii i-au ordonat ambasadorului canadian să părăsească țara și au suspendat orice alte contracte comerciale și investiții cu Ottawa după ce ministerul de externe din Canada si ambasada canadiana de la Riad au cerut Arabiei Saudite să-i “elibereze imediat” pe “activiștii pentru drepturile omului” arestați. Ministerul de externe saudit i-a dat ambasadorului canadian 24 de ore să părăsească țara și l-a rechemat pe propriul ambasador din Canada, rezervându-și ”dreptul de a lua noi măsuri”. ”Regatul Arabiei Saudite nu va accepta amestecul în afacerile sale interne sau să i se impună ceva din partea niciunei țări”, a scris ministerul de externe pe Facebook.

Human Rights Watch, o cutie de rezonanta a intereselor jewmericane, a intrat in joc miercura trecuta, cand a spus că Arabia Saudită le-a arestat pe activistele pentru drepturile femeilor Samar Badawi și Nassima al-Sadah, doua din agentele straine dintr-un grup din care fac parte clerici și jurnaliști. Cel puțin 12 agenti pentru drepturile “civile” (marota prin care minoritatea neagra din SUA a reusit sa impuna un presedinte rasist afroamerican la Casa Alba, in detrimentul grav al populatiei americane) au intrat sub incidenta legilor islamice si ale statului saudit, din luna mai și până acum.

Exista si alte conflicte diplomatice care au ca obiect cereri americane de eliberari „imediate” ale unor agenti-infractori cu acoperiri de clerici sau jurnalisti, arestati in tari islamice (Turcia, pastorul Andrew Brunson, pentru terorism si spionaj) sau budiste (Myanmar, jurnalistii Wa Lone şi Kyaw Soe Oo, prinsi cu documente clasificate asupra lor), care intampina insa aceiasi fermitate politica si juridica precum a sauditilor. Visul cel mai urat al „modelatorilor” geopolitici este de a-si vedea rupte legaturile diplomatice. Problema care se va pune intr-un orizont nu prea indepartat pentru tarile-tinta si regiunile-tinta este de a analiza si alege, de la caz la caz, intre a permite amestecul diplomatic in treburile interne, cu  consecinte dramatice asupra stabilitatii politice, economice si sociale si a rupe relatiile diplomatice sau a reduce expunerea diplomatica.    

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: