Marea manipulare: “Diaspora”, eticheta furata

Cred ca venirea “diasporei” (evident, a unei particele simbolice) la Bucuresti, vineri, 10 august, se interpreteaza ireal si nepermis de mult. In toate registrele posibile, politic, contrapolitic, metapolitic sau oricare altul. Cu interpretari care vin mai degraba din fiere (limfe sau umori pentru cei care nu o mai au), decat din ratiune sau realitate. Emotional si fictionabil, in termeni unilaterali si sfidatori, de “revansa” asupra vointei electorale, care sunt insulte grosolane la adresa democratiei si alegerilor.

Oameni buni, sa ramanem cu picioarele pe pamant. Pentru romani, nici macar termenul de diaspora nu are acoperirea semantica si istorica pe care acesta il are la evrei. De unde Dumnezeu scoateti “conflictualitatea” dintre Romania si romanii de pretutindeni (pentru care avem si un minister), ca si cand ar fi cea dintre Israel si diaspora palestiniana? Chiar daca vom numi venirea “diasporei” in tara drept “Marea Intoarcere”, cum o definesc palestinienii pe a lor, ea nu va fi impiedicata.

Romanii care si-au luat lumea in cap in timpul guvernarilor de dreapta neo/liberale, de austeritate salbatica, ca, deh!, justificau cinic ideologii lor, acumularea primitiva a capitalului este “normala” in sistemul capitalist, nu vor fi prigoniti din tara parintilor si strabunilor lor. Dimpotriva, vor fi bineveniti in tara lor, va fi dreptul lor sa protesteze pentru orice, in mod civilizat si democrat. Ne-am castigat cu greu, dar ireversibil, statutul de tara civilizata si democrata. Romanii din diaspora care vor sa ramana sau sa se intoarca in tara vor fi ajutati sa ramana sau sa se intoarca. Guvernul Romaniei, ca toate guvernele de stanga din ultimii ani, face eforturi concrete ca romanii care se intorc acasa din strainatate sa vina intr-un mediu atractiv, care sa le ofere locuri de munca, salarii competitive, pensii decente, educatie si sanatate pentru toti.

Doar cei care nu vor binele Romaniei se impotrivesc, prin diverse tertipuri si viclesuguri, printre care si diversiunea “diaspora”, pentru ca tara sa fie pe mai departe o colonie, o sursa ieftina de materii prime si forta de munca, cu romanii in postura de sclavi ai Occidentului. Este absolut nerusinata si condamnabila pretentia austeristilor dreptei neo/liberale, din timpul regimurilor Basescu si Iohannis, care au fortat ingrosarea emigratiei economice, prin golirea tarii de 3-4 milioane de romani in cautarea de lucru afara, pentru a nu muri de foame si a-si intretine familiile, sa pozeze, acum, ca “reprezentanti” si “organizatori” ai diasporei, ai celor pe care i-au napastuit si incearca sa-i napastuiasaca in continuare.   

Acesti “reprezentanti” si “organizatori” ai diasporei sunt din spita intrigantilor cosmopoliti care au adus urgia comunismului in Est. Comunismul (denumit in unele scrieri si iudeo-comunism) a reprezentat o ideologie si un sistem diabolice, ale conspiratiei, crimei si teroarei, prin care esticii au fost instigati sa se ridice unii impotriva altora. Tinta acestei dezbinari si slabiri a fost sa se puna mana pe pamanturile si bogatiile Estului, ca pe un nou Canaan (Țara Făgăduinței, numele biblic în ebraică al Palestinei, unde in zilele noastre exista un regim rasist si colonialist, de apartheid, o plaga pe corpul lumii civilizate). Ceea ce vom vedea vineri sau mai bine zis speram sa nu vedem este o noua tentativa, dupa schema veche, dar cu autori noi, de a-i ridica pe romani unii impotriva altora, pe romanii din diaspora impotriva romanilor din tara, prin care s-ar duce de rapa tot ce am realizat pana acum si toate planurile cu ce vom face in viitor, pentru a ne consolida libertatea, securitatea si prosperitatea. Nu stiu cati romani din diaspora vor veni la miting, dar cu siguranta printre ei se vor afla mitingistii, de profesie de peste un an si jumatate (“razistentii” lui Iohannis), din PNL, USR, PMP, care vor fi si grosul protestatarilor. Marea manipulare va fi sa se creada ca mitingul de vineri va fi al “diasporei”. De fapt, „diaspora” va fi o eticheta furata de catre Klaus Iohannis si PNL, care au intrat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale de la anul.    

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: