Donald Trump devine, incet-incet, dusmanul SUA! Nationalismul sefului Casei Albe nu este american!

Decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a fost condamnata cu o larga majoritate de ONU

Nu de Rusia, China, UE, Germania, Turcia, Coreea de Nord, Iran etc. – lista este ingrijorator de lunga, amenintand sa cuprinda o parte din ce in ce mai mare a lumii – ar trebui SUA sa se teama, atunci cand le aplica de-a valma si fara oprire sanctiuni economice si taxe de razboi comercial, nealegand intre aliati si adversari. Oricum, lipsa de vointa politica pentru reforme structurale interne, incapacitatea de competitie libera si cinstita si/sau unilateralismul distrugator de bilateralism si multilateralism nu vor putea face ca America sa fie “First” pe vecie. Fiecare tara isi are locul pe care il merita la un moment dat in ordinea mondiala. Nimic nu poate inlocui eforturile proprii de autodepasire. Nimeni nu iti poate compensa propriile scaderi sau sa fie obligat sa faca ceea ce trebuie sa faci tu insuti pentru tine.

Substratul politic toxic al unilateralismului american, de care majoritatea tarilor se distanteaza, a fost dezvaluit si explicat de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, in vizita de marti de la Ankara, intr-o conferinta de presa cu omologul sau turc, Mevlut Cavusoglu. Lavrov a caracterizat ca “nelegitime” sanctiunile impuse de SUA impotriva Rusiei si Turciei, si, intr-un cadru mai larg, a denuntat mecanismul nociv de impunere la nivel mondial a unilateralismului american. „Considerăm politica de înăsprire a sancţiunilor ca fiind nelegitimă, dictată decisiv de dorinţa de a domina pretutindeni şi totul, de a dicta politica, de a face ordine în treburile lumii fără a fi de acord cu nimeni”, a declarat ministrul de externe al Rusiei. “Statele Unite se folosesc de sancţiuni pentru a obţine câştiguri incorecte la nivel mondial”, a punctat Lavrov.

La raul pe care il fac economiei mondiale si lumii in general, SUA ar trebui sa aiba in vedere legea universala a actiunii si reactiunii (perceputa in unele culturi si ca legea compensatiei sau legea karmica), care nu poate fi manipulata. Pentru oricine intervine brutal in relatiile dintre state si le obliga cui sa nu vanda si/sau de la cine sa nu cumpere, va veni inevitabil o zi cand va deveni obiect al acelorasi actiuni sau inactiuni, de la care oamenii nici nu vor cumpara, nici nu ii vor vinde. Drept urmare sanctiunilor economice si taxelor de razboi comercial pe care le impune statelor lumii, presedintele american Donald Trump devine, incet-incet, dusmanul Americii. Cauza profunda a acestui tip de atitudine si de comportament, identificabila prin analize regresive, cat si prospective, este ca nationalismul liderului de la Casa Alba nu este american, ci evreiesc. In mitologiile “First America” si “Poporul Ales”, a caror esenta comuna de leadership este mai mult decat nationalista si foarte aproape de a fi rasista, se afla toate explicatiile privind subordonarea coloniala a Statelor Unite, a carei perceptie este impiedicata cu iluzii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: