Complexul de inferioritate se ascunde in sfidarea civilitatii: Kanye West, în papuci si ciorapi la o nuntă

Kanye West, in papuci si ciorapi la o nunta. Foto: Facebook

Nu stiu cine este Kanye West. Am aflat ca este un rapper negru si ca a socat printr-un act marginal civilitatii. Individul s-a dus la o nunta in papuci si ciorapi. Lumea se intreaba daca a fost un nesimtit, un mitocan sau un trend-setter (inovator, cica).

Nu frate, a fost un reflex al complexului de inferioritate. Originea si desprinderea tarzie de salbaticie sunt niste handicapuri psihologice, denumite complexe de inferioritate. Ele se activeaza in afara mediului geografic din care le provin genele, in alte medii in care diferentele sunt vizibile si necompetitive. Cine are aceasta infirmitate psihologica va incerca mereu sa braveze, sa sfideze civilitatea.

Ca si tenismena afroamericana Serena Williams, care a sfidat sportul alb si audienta de la Roland Garros cu costumul complet negru in care a fost imbracata in turneul de la Paris, in meciul jucat cu Kristyna Plsikova.

Solutiile la aceste probleme, de complexe de inferioritate, mascate si compensate prin teribilisme, sunt de integrare si educationale. Deviantii comportamentali, nu numai cei a caror inadaptare are radacini geo-climato-genetice continentale, ci si victimele acestora, apartinatoare de autohtonitatea generatoare de civilizatie, dar care au deficiente educationale, de proaste obiceiuri de imitatie (belciug in nas, tatuaje etc.), trebuie ajutati sa caute normalitatea si modelele inainte, nu in urma, in civilizatie, nu in salbaticie.

Critica, distantarea sau, la limita, izolarea unor astfel de exemple sfidatoare si de lipsa de bun simt, adaugate ajutorului corectiv concret, vor contribui la gasirea mai usoara a drumului spre civilitate si, implicit, la eliberarea de complexele de inferioritate.  

Serena Williams, la Roland Garros, Paris, sfidand sportul alb prin tinuta neagra

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: