Incendiul de la Palatul Episcopal din Oradea: Flash-urile de pe fatada par mai degraba proiectate

Flash-uri pe fatada Palatului Episcopal din Oradea

Multe dintre incendiile cu urmari dramatice care au aparut la bordurile unor avioane si la acoperisurile sau fatadele unor cladiri mi s-au parut extrem de suspecte. Ele ar fi putut fi provocate din spatiu sau de la distanta, prin proiectii care sa activeze anumiti agenti inflamabili, incorporati in diverse obiecte, carora in mod obisnuit nu le dam atentie si pe care nu le suspectam ca ar putea fi sursa de incendii.

Aceste temeri au aparut cam in perioada imediat urmatoare disparitiei misterioase a avionului malaezian (2014), in zona Oceanului Indian, si caderii avionului egiptean (2015), aproape simultan cu aparitia unui incendiu la bordul acestuia (identificat ulterior prabusirii), in apropierea sau deasupra desertului Sinai. Ambele zone sunt susceptibile de influente militare sau control militar din partea unor forte straine ostile si provocatoare.

Incendiul de la Palatul Episcopal din Oradea, care a fost declansat sambata seara si a distrus acoperisul si tavanul etajului 1, pare si el destul de ciudat, avand in vedere ca a avut loc la o cladire recent renovata. Au fost de vina materiale cu potential inflamabil, folosite la reabilitare? (v. si “accidentul” de la “Colectiv”, din 2015). Cauza a fost in instalatia electrica? Ultima varianta este sugerata de un turist care a surprins, intr-o inregistrare filmica, efectuata cu putin timp inaintea izbucnirii incendiului, niste flash-uri pe fatada Palatului Episcopal (vezi informatii si film la link-ul din final). Mie mi s-a parut, vizionand imaginile, ca, intr-adevar, flash-urile respective pot “povesti” ce s-a intamplat, ca singurele “martore oculare”, dar si ca ele ar putea avea o sursa externa, ca ar fi putut fi proiectate, adica. Desigur, expertizele isi vor spune cuvantul, dar mi se pare esential ca nicio pista sa nu fie exclusa.

https://www.g4media.ro/imagini-surprinse-cu-putin-timp-inainte-de-declansarea-incendiului-de-la-palatul-episcopal-din-oradea.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: