„Era” post Dragnea va fi doar după Guvernul Dancilă

Impresia pe care o induc articolele din G4Media.ro este ca sefia lui Liviu Dragnea la carma PSD se confrunta cu o dizidenta galopanta, care il poate destitui sau ii poate obtine demisia dintr-o clipa in alta. Insa niciuna din cele doua ipoteze de opozitie nu cred sa aibe sanse de reusite. In primul caz ar fi nevoie de un Congres PSD, in al doilea, abdicarea nu e stilul lui Dragnea.

Prin urmare, cred ca o epoca “post-Dragnea” va fi doar dupa epoca “post-Dancila”. Mai précis, ca o soarta politica nefasta a lui Liviu Dragnea va fi posibila ca o consecinta a daramarii Guvernului Dancila. Liderii PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului cred, in mod gresit in opinia mea, ca o si vor obtine si, mai ales, ca Guvernul Dancila va supravietui. Dar perspectivele celor doi lideri si chiar ale integritatii PSD vor fi jucate la ruleta PNL, care va fi motiunea de cenzura, cu care PNL a si amenintat de altfel PSD si Guvernul.

O noua motiune de cenzura a opozitiei ar putea insa trece, spre deosebire de cele trecute ale acesteia. Cei care ar vota pentru un asemenea rezultat foarte probabil ar putea sa ramana necunoscuti, ca efect al votului secret. Insa din acel moment marile probleme care vor aparea nu vor fi pentru Dragnea si Dancila, care ca orice lideri sunt pasageri in pozitiile de leadership, ci pentru PSD. Pericolul de fragmentare a PSD ar fi mai real ca niciodata. Liniile de spargere si taberele deja existente ar putea conduce la un PSD Dragnea (sau Dancila) si la un PSD Firea. Care vor fi proportiile de “spargere” (raportul de forte) si traiectoriile sunt greu de anticipat. Dar dintr-o asemenea evolutie probabila ar putea iesi si o solutie privind un candidat PSD la presedintie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: