Risipirea ceței geopolitice: Un eurodeputat român acuză unilateralismul parteneriatului strategic cu SUA și denunţă că ostilitatea Rusiei este provocată

Eurodeputata Renate Weber/ Foto: Parlamentul European

Atunci cand iti pui intrebari, incepi sa gandesti pentru a afla si raspunsurile. Existi in masura in care gandesti, si esti liber in masura in care spui ceea ce gandesti. Cine nu gandeste, nu exista. Cine este impiedicat sa vorbeasca sau sanctionat pentru ceea ce spune nu este liber. Libertatea incepe cu gandirea, continua cu cuvantul si se materializeza cu fapta.

Romanii au un potential de inteligenta inalt cat un munte, vast cat o stepa si adanc cat un ocean. Trebuie sa-l folosim si am inceput sa-l folosim. Intr-o tableta propagandistica denigratoare, o tovarasa hadasa, neincrezatoare si razatoare, afirma ca in urma cu mai putin de doua sute de ani, romanii traiau in bordeie si se imbracau in piei de animale. Adica, din cate am priceput, cu indignare, suntem usor de prostit si nu trebuie sa fim luati in calcul. Plecand probabil de la asemenea premise dispretuitoare, strategiile de manipulare cvasi/coloniala a romanilor s-au manifestat sub forma a doua extreme, lauda excesiva si culpabilizarea ingrozitoare, ambele la fel de toxice, prin efectele de narcotizare si/sau de demobilizare.

Orice manipulare in scopuri de subjugare a gandirii, care este o precursoare a subjugarii fizice, trebuie denuntata, respinsa si contracarata, in forme mai subtile sau mai ferme, dar oricum imprastiata ca ceata sub razele soarelui. Suntem fii ai Soarelui Invictus, nu ai unei stele combustionabile (Invictus este epithetul divin roman, care, tradus din latina, inseamna “Neinvins”). Prin stoicism, autodisciplina si forta in adversitate, ca pietre de temelie ale politicii si culturii romanesti, vom fi mereu stapanii soartei noastre si capitanii sufletelor noastre.  

Invictus-ii romani gandesc, pun intrebari, dau sau cauta raspunsuri. Suntem pe calea cea buna. Un exemplu il reprezinta proaspăt înscrisa în ALDE, eurodeputata Renate Weber, care contestă, într-un interviu acordat recent pentru QMagazine, parteneriatul strategic cu SUA și susține că autorităţile de la București au greșit când au acceptat instalarea scutului antirachetă pe teritoriul României.

”Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic… dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?… Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor?”, a declarat Renate Weber. “Pe ruși noi i-am stârnit, cu scutul antirachetă. Apropos, totuși…e defensiv sau cum?”, a afirmat si intrebat europarlamentara romana, ca o invitatie la reflectie si  o provocare a inteligentei.

PS/NB: Reproduc ultima strofa dintr-o lirica motivationala celebra, folosita pentru imbarbatarea natiunilor lor de catre Winston Churchil, intr-un discurs, din 1941, in Camera Comunelor, si Nelson Mandela, care a recitat poemul altor prizonieri, pe care i-a întărit cu mesajul de auto-stăpânire (in limbile engleza  si romana):

It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll,

I am the master of my fate, I am the captain of my soul.

Oricît de strîmtă este poarta, Şi chinul cît de lung şi crunt,

Eu însumi mi-oi decide soarta; Stăpînul meu eu însumi sunt.

[Fragment din poezia Invictus (Neinvins), de William Ernest Henley, 1875.] [Sursa de traducere: https://lyricstranslate.com/ro/invictus-invictus-ne%C3%AEnvins.html]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: