Arta dezbinarii: Semitism, antisemitism, pronazism

Nu as fi crezut niciodata ca de dragul dezbinarii, de pe urma careia se pot trage foloase politice, diferentele dintre semitism, antisemitism si pronazism pot fi intr-atat “flexibilizate” incat acestea sa fie angrenate intr-un triptic de tip unealta de dezbinare. Totusi, Ambasada SUA tocmai acest lucru l-a facut, alaturandu-se criticilor Ambasadei Germaniei la adresa PSD privind asa-zisele atacuri ale acestuia la adresa minoritatii germane din Romania. Probabil ca speculatiile si confuzia obtinute in acest mod sunt pe masura unor mize si interese pe seama Romaniei.

In fapt, PSD si membri ai Guvernului au adus acuzatii intemeiate presedintelui Klaus Iohannis pentru ca acesta a incurajat direct sau tacit protestele violente paramilitare din 10 august, din Piata Victoriei, pentru preluarea prin forta a puterii guvernamentale. Iohannis nu a facut nimic inaintea mitingului, cu rol de prevenire a protestelor violente, desi producerea lor era evidenta. Iohannis nu a intervenit nici in timpul violentelor manifestantilor, pentru a le opri, desi era obligat, ca sef al statului. Nici macar dupa reprimarea legala a violentelor ilegale ale manifestantilor, inclusiv cu gaze lacrimogene, tunuri de apa si forta fizica, potrivit standardelor occidentale de aparare a statului de drept si democratiei, presedintele nu a avut o pozitie publica de condamnare a tentativei de puci paramilitar.

Cine a urmarit modul cum au decurs actiunile paramilitare ale protestatarilor, a remarcat cu groaza ca acestea au fost aidoma celor ale batalioanelor naziste de asalt ale lui Hitler. Din aceste motive, Klaus Iohannis, care nu si-a facut datoria de presedinte, ci a patronat din umbra protestele violente, a fost asociat cu “Hitler”, acuzat ca s-a folosit de violenta mitingului ca de o organizatie “nazista” si i s-a batut obrazul pentru tupeul ca tocmai el, ca “neamt”, sa vorbeasca despre “gazare”, cum pe nedrept a etichetat operatiunile legale ale jandarmilor de restabilire a ordinii de drept. Aceste acuzatii, intemeiate pe indicii si suspiciuni rezonabile, prin care Iohannis este facut raspunzator pentru tutelarea politica a protestelor violente, ca urmare a unor actiuni si inactiuni prezidentiale care le-au sugerat si incurajat, au fost rastalmacite de ambasadele Germaniei si Statelor Unite.

Ambasada Germaniei incearca in mod revoltator sa impiedice cercetarea juridica si punerea sub acuzare a presedintelui-instigator Klaus Iohannis, prin considerarea acestor sesizari politice si reactii de drept ca fiind pretinse “defaimari”, “ofense” si “discriminari” la adresa minoritatii germane. Impotriva tuturor asteptarilor, Ambasada SUA a intrat si ea in acest joc de acoperire a unor actiuni paramilitare de inspiratie nazista. Reprezentanta diplomatica americana a declarat ca “împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei”, pe tema falsa si tendentioasa privind asa-zisa persecutare a minoritatii germane.

Unde au disparut ingrijorarile semite si lupta impotriva antisemitismului ale Ambasadei SUA fata de manifestarile pronaziste?! Foarte probabil, ambasadorul american Hans Klemm nu a vrut sa rateze oportunitatea de a crea si mari un pol de opozitie europeana antiromaneasca, o dezbinare care se potriveste manusa intereselor SUA in Romania. Nu ar trebui sa ne mire, nu ar fi pentru prima data cand o ambasada americana intervine in treburile europenilor sau ale unei tari, in scop de dezbinare. Klemm a aplicat, in cazul de fata, vechea tactica a fostului sau sef, afroamericanul Obama, care dupa ce poporul american l-a ales presedinte al SUA, i-a intors spatele si a inceput sa-l persecute, invocand acuzatii suprarealiste de “rasism” si “discriminare”, niste falsuri politice grosolane. Tiparul este usor de recunoscut: dupa ce covarsitoarea majoritate romana a ales un minoritar german ca presedinte al Romaniei, romanii sunt dezbinati si acuzati de “antigermanism” si “discriminare” a minoritatii germane! Un adevarat “deliciu” al ipocriziei si folosirii tezei antisemitismului ca mijloc de specula politica l-a oferit si Institutul “Elie Wiesel”, care s-a bagat in seama pe acelasi subiect si in acelasi scop ca al ambasadei americane. De dragul dezbinarii si culpabilizarii, aducatoare de foloase, IEW a inchis ochii in fata violentelor paramilitare de tip nazist. Speculatia sa ca a-l compara pe Iohannis cu Hitler este “infractiune” a fost de un ridicol sublim: Vâlcov nu a propagat simbolurile naziste, ci le-a ridiculizat! Dar avand ochii inchisi in fata neonazismelor mitingiste, coordonatorii “Elie Wiesel” nu au avut cum sa vada diferenta dintre a propaga si a ridiculiza. Dragi baieti destepti, nu vreti sa deschideti ochii?       

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: