Novorossia, hotărâtă să iasă din războiul civil cu care este ţintită de regimul “Maidan” de la Kiev: În Doneţk şi Lugansk, vor fi alegeri, în 11 noiembrie

Harta Donbasului, cu cele două regiuni componente (Wikipedia)

Noul razboi rece si vechea subordonare cu care Vestul tinteste Estul se reproduce, la o scara geopolitica redusa, intre regimul de inspiratie occidentala “Maidan” de la Kiev si teritoriile istoric ruse si cu populatie rusa din bazinul carbonifer si puternic industrializat Donbas, din estul Ucrainei, care cuprinde regiunile Doneţk şi Lugansk.

Precum lupul invatat cu prada din turma de mioare, masinaria occidentala de exploatat resursele estice, cuibarita in regimul de la Kiev, in urma revolutiei colorate Euromaidan din 2014, a pus ochii pe bogatele resurse din estul pro-rus al Ucrainei. Sustinut financiar si militar de SUA, regimul marioneta de la Kiev a declansat un razboi civil impotriva populatiei si fortelor ei de autoaparare din estul pro-rus ucrainean, dupa reteta cunoscuta a razboaielor civile din zonele petrolifere arabe. Administratia de tip colonial instalata la Kiev este construita ca o uriasa pompa de aspiratie a bogatiilor din Donbas, in favoarea Occidentului.

Populatiei rusofone nu i se recunosc drepturile politice, economice, culturale si lingvistice, potrivit profilului ei etnic istoric rus. Liderii ei politici sunt eliminati fizic, cel mai recent caz fiind uciderea lui Aleksandr Zaharcenko, intr-o explozie terorista, in luna august. Peste 10.000 de persoane au fost ucise de la începutul rebeliunii în această regiune, în aprilie 2014, prin autoproclamarea ca republici a Dontekului si Luganskului.

Pentru a iesi din razboiul civil si a-si lua pe deplin soarta in propriile maini, cele doua republici au anuntat planuri de organizare de alegeri in 11 noiembrie 2018. SUA si UE au reactionat, condamnand in avans alegerile care urmeaza sa aiba loc în republicile Doneţk şi Lugansk, considerând că în spatele lor se află de fapt iniţiativa Moscovei.

Probabil ca Washingtonului i se pare “normala” uciderea in continuare a rusilor ucraineni din Novorossia, asa cum uciderea civila in serie a americanilor a devenit ceva “obisnuit” in Statele Unite. In ce priveste reactia negativa a UE, probabil ca si pentru Bruxelles au devenit „obisnuite” ocuparea Europei de catre imigrantii ilegali si atentatele acestora, cu morti si raniti, asupra europenilor.

PS/NB: Cele mai multe ramasite europene ale WW2 (1939-1945) si Cold War (1947-1991) se afla in Ucraina, care a preluat mostenirea sovietica din Europa Centrala si de Est. Acesta este adevarul istoric, care nu poate fi acoperit de propaganda oficiala actuala. Cand armatele invadatoare ale Axei au atacat URSS la 22 iunie 1941, 4 milioane de soldati agresori (germani hitleristi, italieni musolinieni, romani monarhisti hohenzollern-sigmaringeni etc.) au călcat frontierele cu şenilele şi bocancii şi au început un marş devastator spre Est. Nazistii au fost ovationati de ucrainenii din Ucraina de Vest.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: