Lipsa de scrupule si melodrama ieftina: Marea Britanie a pus in scena science fiction-ul politic “Skripal” pentru a obtine fraudulos compasiunea comunitatii UE, pe care a tradat-o, prin Brexit

Obiectiv cultural si turistic celebru: Teatrul Shakespeare’s Globe din Londra

Reluarea acuzatiilor fara fundament impotriva Rusiei din science fiction-ul politic “Skripal” tradeaza o dezolanta lipsa de scrupule a Londrei. In acelasi timp, reincalzirea ciorbei “Noviciok” si servirea toxica repetata a acesteia opiniei publice internationale indica cinismul sau opacitatea oficialilor britanici fata de efectele inverse celor scontate pe care le induce si care se acumuleaza in pasivul de imagine al Marii Britanii.

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, si-a atentionat vineri colegii din diplomatia insulara că Marea Britanie se foloseste incorect de un scenariu politic privind presupusa otrăvire de catre Rusia a fostului agent secret Serghei Skripal, pentru a-și atrage fraudulos sprijinul partenerilor europeni, într-un moment în care Brexitul izolează Londra.

Doi turisti ruși care au vizitat Salsbury (Anglia), scena unde a avut loc otravirea, pentru a vizita orasul si catedrala, au fost acuzați fara probe de catre Marea Britanie, in stilul deja propriu antirusismului britanic, ca ar fi fost în spatele tentativei de ucidere a lui Skripal. Acuzatii rusi au infirmat cu fermitate acuzatiile britanice, joi, intr-un interviu care le-a fost luat de televiziunea publica rusa RT, declarand ca au fost turisti nevinovați si prietenosi care au călătorit in Marea Britanie in scopuri de vacanta.

Londra a declarat că interviul este o „insultă la adresa inteligenței publicului” și „un fals”, fara a explica de ce ar crede ca opinia publica internationala, pe care a abuzat-o in mai multe randuri, ar fi obligata sa gandeasca sau sa impartaseasca niste declaratii politice ale unor oficiali ai guvernului conservator londonez, nesustinute de niciun fel de probe valide. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că interviul este „foarte ofensator”, fara a preciza in ce ar consta ofensa.

Europenii continentali, proverbiali prin buna credinta si toleranta, care uneori se pare ca forteaza limitele speculabile ale credulitatii si naivitatii, au raspuns solicitarilor britanicilor de compasiune, desi Marea Britanie a tradat comunitatea Uniunii Europene prin Brexit.

Britanicii se plang ca rusii le-au imprastiat pe “strazi”, un cuvant amplificator de emotii in mod constant vehiculat, substante neurotoxice militare, interzise de legea internationala, care este un alt motiv bine ales pentru a apasa Rusia cu acuzatii cat mai grave.

Impresionat, Bruxellesul s-a declarat impotriva ridicarii sanctiunilor impuse Rusiei, iar Washingtonul a confirmat, joi, ca pregateste un al doilea pachet de sancţiuni economice “extrem de severe” împotriva Rusiei după atacul cu agent neurotoxic Noviciok din Marea Britanie atribuit Moscovei, afirmând că Rusia nu a îndeplinit încă condiţiile pe care SUA le-au formulat la adresa sa. Asadar, spectacolul “Skripal” va continua, probabil si cu sala goala.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: