Adevarata miza a CEX PSD de vineri: Fortarea pozitionarii anti-Dragnea a premierului Dancila

CEX PSD, Dancila si Dragnea: Va fi un sarut al lui Iuda?

Mirosul de “sange” PSD i-a intaratat pe manipulatorii din umbra ai crizei stangii social-democrate. O daramare a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD ar fi urmata inevitabil de caderea Guvernului Dancila. Dreapta ar fi astfel foarte aproape de a-si atinge obiectivul de a veni la guvernare fara alegeri, pozitie din care va putea controla toate alegerile care vor urma, la termen sau anticipate. Un guvern PNL inainte de alegerile prezidentiale de la anul va fi polita de asigurare a lui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni.

Oricine se va atinge de Dragnea la CEX-ul de vineri va fi un pucist, un ilegitim, indiferent ca este o persoana sau un grup, iar planificatorii loviturii interne de partid din PSD stiu foarte bine acest lucru. Liviu Dragnea ar putea fi obligat sa demisioneze in CEX, fara sa fie nevoie de Congres, doar intr-o situatie limita si fara iesire, pozitionarea impotriva sa a premierului si a Guvernului, care sa-i ceara demisia sub amenintarea demisiei acestora din urma. De aceea adevarata miza subterana a convocarii extraordinare a CEX PSD de vineri este de a o obliga pe prim-ministra Dancila sa-l tradeze pe presedintele partidului, Liviu Dragnea, sa se pozitioneze public impotriva acestuia si sa se alature astfel pucistilor din PSD si sustinatorilor lor din afara PSD.

Nu cred ca CEX-ul de vineri isi va atinge acest obiectiv ocult, desi va da un semnal de adancire a crizei interne a PSD, care va evolua, probabil galopant, catre atingerea unei mase critice parlamentare anti-Guvernul PSD. Daca premierul Dancila nu se va pozitiona anti-Dragnea, intelegand ca un asemenea act ar fi sfarsitul guvernarii social-democrate, cred ca toate “tunurile” vor fi puse pe premier si pe Guvern, pentru a le obtine, intr-un fel sau altul, demisia sau cel putin o uzura suplimentara care sa faca Guvernul vulnerabil la motiunea de cenzura care este in pregatire de catre PNL-PMP. Un lucru este incontestabil, mai atenti decat pucistii din PSD si sustinatorii lor din afara partidului la mascarada de criza artificiala a stangii social-democrate pe care dreapta incearca sa o puna pe tapet sunt alegatorii si romanii care se simt ultragiati de regimul Iohannis si frustrati ca cel mai ambitios program social de guvernare va fi blocat, impiedicat sa devina realitate prin scoatera PSD de la guvernare. Intr-o astfel de situatie, mania electorala va fi de neoprit.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: