Gabriela Firea si Paul Stanescu se cred PSD: Scrisoarea initiata de cei doi, prin care ii cer demisia presedintelui partidului, nu tine loc de Congres

Firea si Stanescu, atentatori la integritatea pozitiei legitime a lui Dragnea si a unitatii functionale a PSD

Manipularile de dinaintea sedintei CEX, in care lideri pucisti minoritari din PSD incearca sa-l inlature pe Liviu Dragnea de la presedintia partidului, se tin lant. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se autovictimizeaza, lansand gulguta ca “miza” CEX-ului de azi ar fi “excluderea” ei din PSD, la care, pentru efecte de scena, adauga si faptul ca s-ar urmari “remanierea” lui Paul Stanescu si Tudorel Toader. De fapt, Firea cerseste compasiune si, prin aceasta, sustinere in planul ei nebunesc de a decapita PSD.

La fel este si manipularea testata de un alt aventurier, dornic de marire, de rupere a randurilor si iesire in fata, vicepremierul Paul Stanescu, care inaintea CEX-ului a declarat: “Nu facem aritmetică / Nimeni nu va pleca din PSD; suntem nemulţumiţi de managementul politic al lui Dragnea.” Mai sa fie!, oare ce “nemultumiri” existentiale, legate de managementul presedintelui partidului, il framanta pe Stanescu de vrea sa dinamiteze PSD si, printr-o evidenta consecinta de avalansa, Guvernul Dancila?

Admitand ca cei doi au opinii divergente fata de cele ale presedintelui PSD si de cele ale sefei Guvernului, ei nu sunt indreptatiti sa iasa in mod ilegal din disciplina si ierarhia de partid. Minoritatea se supune majoritatii, asta e regula de otel a democratiei, fie in partid, fie in societate. Scrisoarea initiata de Firea si Stanescu, dar nesemnata de premierul Dancila, este un act tendentios si manipulativ, care nu tine insa loc de Congres al PSD, forumul care l-a ales ca presedinte al partidului pe Liviu Dragnea si singurul care ar fi in drept sa-i retraga mandatul, printr-o motiune congresista de neincredere. Evolutiile politice de natura strategica nu trebuie sa iasa din matca normalitati: pe cele privind PSD le hotareste Congresul partidului, pe cele referitoare la Guvern si Guvernare le decide Parlamentul. Pozitia lui Dragnea in partid este legitima, iar unitatea PSD este o necesitate functionala. Restul sunt detalii, lucruri pentru care lui Firea si Stanescu nu li se poate spune decat „Mars in front!”, pana la Congres!   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: