Ne vom intoarce intr-o zi! Ne vom intoarce neaparat!

Plecarea cocorilor

Dupa semnele de insultare a poporului roman si de tradare a liderilor sai patrioti, ma bantuie presimtirea ca aceasta toamna politica va fi foarte scurta – ca si cea astronomica, din cate se pare, dupa unele previziuni meteo – si ca se va instala, in mod fortat, care nu stiu de unde vine, o timpurie si viforoasa iarna politica.

Dar, ca si autorul eseului politic din urma cu 50 de ani, despre plecarea cocorilor, dupa o vara “atat de ne-vara”, care pentru cei mai multi a fost “o mare nedreptate”, cat si ca personalitatea politica, civila si culturala care ne-a propus rememorarea bogziana din aceste zile, toti romanii nutrim asteptarea ca aceste pasari plecatoare vor fi “cat de curand” intorcatoare.

Daca iarna va fi prea devreme si grea, speram ca si primavara sa se grabeasca si cocorii sa se intoarca mai repede. Vestitori, la plecare, ai inceputului toamnei, dar si, la sosire, ai sfarsitului iernii, urmarindu-va cu inima stransa indepartarea, pana dincolo de linia orizontului, in loc de la revedere va rugam si va indemnam: Intoarceti-va cat mai devreme! Iar voi, cocorilor, ne raspundeti: Ne vom intoarce intr-o zi! Ne vom intoarce neaparat!

Geo Bogza, acum 50 de ani

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: