Alternativa Fundaţiei Open Society la “Stop Soros” in Ungaria: Reorientarea activitatilor “umanitare” si de “deschidere” spre tarile de nationalitate si de rezidenta ale finantatorului evreu american

Fundaţia Open Society a lui George Soros, plângere la CEDO împotriva Ungariei/ Foto: Agerpres

Fundaţia Open Society (Fundaţia pentru o Societate Deschisă, OSF) a miliardarului evreu american George Soros, care finanteaza ONG-uri in Ungaria si in intreaga lume, in scopuri “umanitare” si de “deschidere” (mai autentic spus, de spionare, influentare si slabire a statelor, a autoritatii si controlului acestora asupra teritoriilor si resurselor proprii, care sa permita colonizarea lor de catre interese straine),  a depus plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza măsurilor luate de Budapesta pentru îngrădirea activităţilor sale umanitare în Ungaria.     

Urmare a unei initiative legislative a Guvernului Viktor Orban, Parlamentul Ungariei a adoptat la 20 iunie un pachet de legi numit “Stop Soros”, prin care este incriminat orice ajutor acordat de ONG-uri solicitantilor de azil. Noua lege ungară impune o taxă de 25% pe donaţiile din străinătate către ONG-urile care susţin migraţia în Ungaria. De asemenea, legea prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o ţară din afara spaţiului Schengen, dacă viaţa persoanei în cauză nu este în pericol imediat. Aceste ingradiri si sanctiuni legale urmaresc descurajarea ONG-urilor care se ocupa de traficul migratiei si a sosirii solicitanţilor de azil în Ungaria.

Reactia OSF a fost penibila si speculativa, asa cum sunt de regula toate cele ale ONG-urilor de propaganda, sustinere si imixtiune din reteaua evreo-americana de putere globala. Penibila, prin golirea de demos a conceptului de democratie, care originar stipuleaza ca democratie inseamna puterea poporului din fiecare tara. Speculativa, prin tentativa de utilizare cu dublu standard, aplicabila adica in interesul unilateral al Fundatiei Soros, nu si al Ungariei, a conventiilor europene privind libertatea de exprimare si asociere.

“Există doar un singur lucru pe care această legislaţie îl va opri şi acesta este democraţia”, a estimat Fundaţia Open Society a lui George Soros. Aceasta speculatie ignora in mod cinic ca democratia ungara, circumscriibila teritoriului Ungariei, este vointa poporului ungar, exprimata prin legile adoptate in forumul suprem al democratiei reprezentative, care este Parlamentul Ungariei. Portavocea lui George Soros vorbeste prin urmare despre o democratie fictiva, din afara Ungariei, careia ii da o arborescenta fictiva, pe care sa se caţere miliardarul evreu american, dar de pe care inevitabil se va prabusi, neavand radacini ungare si/sau europene.

George Soros apartine democratiilor din spatiile politice israelian si american, la care in mod normal este aderent prin nationalitate si rezidenta. Reamintesc, pentru cei cu alzheimer politic, democratia este o relatie exclusiva intre poporul si statul din fiecare tara. Cand cosmopoliteste vorbeste de „democratie”, probabil ca Soros are in minte o proiectie legendara milenarista si/sau futurista, despre raporturile dintre un ipotetic „cetatean al lumii” si un imaginar „guvern mondial”. De ce ONG-ul Open Society Foundation nu este relocat in tarile de nationalitate si de rezidenta ale finantatorului, unde cererile umanitare si de deschidere sunt acute si in crestere? Ar fi unica alternativa democratica, legala si morala, iar banii sorosisti ar avea cea mai buna intrebuintare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: