Nu sunt slujitori ai lui Hristos: Cugete necreștine în haine preoțești? Liderii “evanghelici” augustani vor pângări lăcașurile sfinte cu desfrânații lui Azazel?

Unele evenimente sociale sunt precum furtunile naturale. Scot la suprafata multa murdarie, pe care inainte nimeni nu ar fi banuit-o. Protestele violente din 10 august si referendumul pentru familie sunt doua astfel de evenimente, care au rascolit societatea romaneasca.

In mod total surprinzator, in mugetele potrivnicilor impotriva normalitatii familiei si casatoriei dintre un barbat si o femeie se distinge si unul al unei culte/secte crestine. Lideri ai Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana din Romania (BECAR) s-au declarat impotriva referendumului.

Nu este in intentia mea sa redescriu cum a aparut si a fost propagat luteranismul in mijlocul populatiei catolice germane. Nici despre istoria si raspandirea printre sasii din Transilvania, in secolul al XVI-lea, a ramificatiei sale augustane, confesiune scrisa de colegul lui Martin Luther, Philip Melanchthon.

Doresc in schimb sa-mi exprim protestul ferm de crestin fata de liderii cultului evanghelic augustan (luteran) care au adoptat o pozitie dizidenta fata de crestinism, prin pozitionarea potrivnica, cu substrat politic, fata de invataturile crestine, care resping sodomia si preacurvia dintre persoanele de acelasi sex.

Liderii “evanghelici” (care, adica, respecta Evangheliile) se comporta mai degraba asemenea unui ONG din reteaua portavocelor unor interese politice si geopolitice, decat ai unei biserici crestine. Doar hainele par sa le fie preotesti, nu si cugetele.

Cel putin catre o asemenea versiune conduce decizia BECAR de impotrivire fata de bazele traditionale, heterosexuale ale familiei si casatoriei. Nu de masa drept-credinciosilor este vorba, ci de lideri care o pot duce in inselaciune si eroare. Pentru corectarea unor astfel de hotarari anticrestine ar fi necesare noi teze, post-luteraniste, pentru intoarcerea la dreapta credinta.

Doar Azazel, demonul desertului biblic, facea o lucrare primejdioasa, de stricaciune a oamenilor si obiceiurilor care le-au fost date de Dumnezeu. Din acest motiv, Yahweh i-a poruncit ingerului Rafael sa-l incateneze pe Azazel si sa-l arunce iin bezna vesnica.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: